alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αφορολόγητο: Ρελάνς Μητσοτάκη – Καταθέτει τροπολογία για την μη περικοπή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορολόγητο: Ρελάνς Μητσοτάκη – Καταθέτει τροπολογία για την μη περικοπή

Αφορολόγητο: Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα θα κατατεθεί η τροπολογία.

Αφορολόγητο: Πέταξε το γάντι στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης για το αφορολόγητο και με τροπολογία που φέρνει στη Βουλή ζητάει την μη εφαρμογή του. «Η μείωση του αφορολόγητου ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει ότι άνθρωποι με εισοδήματα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσουν έναν μισθό τον χρόνο. Μιλάω για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά. Για προσέλκυση νέων θέσεων εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι επενδύσεων. Για την ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή δεν είναι πολιτική για την ελίτ αλλά για τους πολλούς». «Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση του αφορολόγητου. Και την άλλη εβδομάδα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει».

Εκλογές 2019: Θέλω μια πλατιά και ευρεία νίκη της ΝΔ

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές είπε ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και θα πουν ένα ως εδώ στον Τσίπρα. Εγώ θέλω μια μεγάλη διαφορά, μια πλατιά και ευρεία νίκη της ΝΔ και μια απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι έχεi σημασία πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει η ΝΔ, η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρωβουλής». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα, δεν ξέρουμε ποιόν στηρίζει ο κ. Τσίπρας για Πρόεδρο της Κομισιόν. Είδαμε και τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα με την στήριξη του στις εκλογές της Ισπανίας, όπου επιχαίρει για την επικράτηση του υποψηφίου του κόμματος που συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».

Ο 13ος μισθός

Για κόψιμο 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που κατηγορείται από την κυβέρνηση ότι θα κάνει αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης το απέκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα αστειεύεστε ότι θα κόψουμε τον 13ο μισθό. Κλασικό παράδειγμα fake news». Για την επαναφορά της 13ης σύνταξης είπε καθαρά ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Πρόσθεσε πάντως ότι θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. «Ο κ. Τσίπρας λέει πως το 3,5% πλεόνασμα είναι θέσφατο», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αναρωτήθηκε: «Γιατί; Ενώ μειώνοντάς το θα μπορούσαμε να κόψουμε φόρους, να αυξήσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να στηρίξουμε παιδεία και υγεία; Τώρα παίρνει 10, γυρίζει 1 και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πουν ευχαριστώ».

«Για το Ελληνικό δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια. Τι λείπει; Δύο υπουργικές αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες. Όπως στον Πειραιά, δεν μπορεί το ΚΑΣ να έρχεται κατόπιν εορτής και να κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο την μισή πόλη. Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας «για εμάς οι επενδύσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, για την δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, όχι δουλειές των 400 ευρώ. Αύξηση μισθών μπορεί να γίνει και με έμμεσο τρόπο, εάν πχ. δοθεί στήριξη στις μητέρες εργαζόμενες με την ύπαρξη παιδικών σταθμών», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Ασφαλιστικό

Τέλος, απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη. «Ήμουν πολύ τυχερός», είπε επίσης ο Πρόεδρος της ΝΔ, «γιατί είχα τον πατέρα μου κοντά μου μέχρι τα 99 του χρόνια. Ήταν μέχρι το τέλος δραστήριος και με πνευματική διαύγεια. Συζητούσαμε τακτικά για πολιτική και σήμερα συχνά σκέφτομαι τι θα μου έλεγε αν του έθετα μία ερώτηση. Και πιστεύω πως ξέρω την απάντηση».