Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Χίτλερ: Η παράξενη ιστορία της δοκιμάστριας των φαγητών του που έγινε bestseller
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χίτλερ: Η παράξενη ιστορία της δοκιμάστριας των φαγητών του που έγινε bestseller

Χίτλερ: Το βιβλίο με τίτλο «Στο Τραπέζι του Λύκου» είναι το πρώτο της συγγραφέως που μεταφράζεται στην αγγλική γλώσσα

Χίτλερ: Την ιστορία της Μάργκοτ Βολκ, μιας Γερμανίδας που πριν πολλά χρόνια είχε επιφορτιστεί με το καθήκον να δοκιμάζει τα φαγητά του Χίτλερ, αφηγείται το βιβλίο «Στο Τραπέζι του Λύκου». Το 2014, η Ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροζέλα Ποστορίνο διάβασε σε μία ιταλική εφημερίδα ένα άρθρο για τη Βολκ και συγκλονίστηκε. Η ιστορία της έγινε εμμονή για εκείνη. Αιτία αυτής της εμμονής ήταν η σκέψη ότι η – τότε – νεαρή Γερμανίδα γραμματέας δεν ήταν Ναζί, αλλά κάθε μέρα, τρεις φορές την ημέρα διακινδύνευε τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ.

Το αξιοσημείωτο στην ιστορία της Βολκ είναι ότι μέχρι τα 95 της χρόνια, κρατούσε σφραγισμένο το μυστικό της ιδιότητάς της ως δοκιμάστρια των φαγητών του Αδόλφου Χίτλερ. Το 2013 σε συνέντευξη που έδωσε σε μία τοπική εφημερίδα με αφορμή τα γενέθλιά της, αποκάλυψε το μυστικό της: Η ίδια και άλλες 14 γυναίκες ήταν αναγκασμένες να τρώνε το φαγητό του Φύρερ για να ελέγχεται αν είχε κάποιο δηλητήριο, τα τελευταία χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χίτλερ: Ο φόβος και τα δάκρυα ανακούφισης

«Έπρεπε να τρώμε τα πάντα. Μετά περιμέναμε για μία ώρα και κάθε φορά ήμασταν τρομοκρατημένες ότι θα αρρωστήσουμε. Συνηθίζαμε να κλαίμε από χαρά όταν διαπιστώναμε ότι ήμασταν καλά» είχε δηλώσει η Βολκ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RBB το 2014. Όπως είχε τονίσει, σε άλλη συνέντευξή της, «δεν υπήρχε ποτέ κρέας, επειδή ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος». «Το φαγητό ήταν πολύ καλό, αλλά δεν μπορούσαμε να το απολαύσουμε» συμπλήρωνε τότε, εξηγώντας ότι ποτέ δεν συνάντησε τον Χίτλερ.

 Η Ιταλίδα συγγραφέας αποφάσισε να γράψει ένα μυθιστόρημα βασισμένο στις εμπειρίες της Βολκ, συγκλονισμένη από τις εμπειρίες της.

Στο βιβλίο η κεντρική ηρωίδα είναι η Ρόζα, καθώς η συγγραφέας αποφάσισε να της δώσει το δικό της όνομα. Έτσι είχε τη δυνατότητα να ερευνήσει πως η ίδια θα συμπεριφερόταν τη δεδομένη στιγμή της ιστορίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις