Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Peter Mayhew: Πέθανε ο «Τσουμπάκα» του Star Wars – «Γίγαντας» στο σώμα και την ψυχή
LIFESTYLE

Peter Mayhew: Πέθανε ο «Τσουμπάκα» του Star Wars – «Γίγαντας» στο σώμα και την ψυχή

Peter Mayhew: Έσβησε στα 74 του χρόνια ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον «Τσούι» στην αυθεντική τριλογία του «Πολέμου των Άστρων»

Peter Mayhew: Ο Peter Mayhew, ο πανύψηλος ηθοποιός που που είχε υποδυθεί τον εμβληματικό χαρακτήρα του «Τσουμπάκα» στο original Star Wars βρίσκεται πλέον στον ουρανό, παρέα με την «Πριγκίπισσα Λέια». Η είδηση του θανάτου του Mayhew, ενός από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές της αυθεντικής τριλογίας του «Πολέμου των Άστρων», βύθισε στην θλίψη τους φαν του franchise ταινιών, που από το πρωί έχουν πλημμυρίσει τα social media με συλλυπητήριες αναρτήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Peter Mayhew, ο ηθοποιός «έσβησε» γαλήνια στο σπίτι του στο Τέξας την περασμένη Τρίτη, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε..

Μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στα social media ήταν και αρκετοί συμπρωταγωνιστές του Peter Mayhew, ιδίως από τις ταινίες Star Wars που άφησαν εποχή. Ο Μαρκ Χάμιλ (Λουκ Σκαϊγουόκερ στο Star Wars) περιέγραψε τον Μέιχιου ως έναν «μεγαλόσωμο και μεγαλόκαρδο άνδρα» και δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για τις αναμνήσεις που του χάρισε. «Πάντα με έκανε να χαμογελώ. Ήταν έναν αφοσιωμένος φίλος που αγαπούσα πολύ. Η γνωριμία μαζί του με έκανε καλύτερο άνθρωπο», έγραψε ο «Λουκ» στο Twitter.

Peter Mayhew: Συγκινεί η ανάρτηση του «Χαν Σόλο» για τον «Τσουμπάκα»

Άκρως συγκινητικό ήταν το αντίο του συγκυβερνήτη του «Τσουμπάκα» στο Star Wars, του «Χαν Σόλο». Ο Χάρισον Φορντ έκανε ειδική μνεία στην «μεγάλη αξιοπρέπεια και τον ευγενή χαρακτήρα» του φίλου του. «Αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Τσουμπάκα. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική μας ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα του και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Τσουμπάκα συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε μαζί. Ούτε εγώ ούτε εκατομμύρια κόσμου θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε», ανέφερε στη δήλωσή του ο Φορντ.

 

 

Τον Μέιχιου αποχαιρέτισε και ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς, που είχε υποδυθεί τον Λάντο Καλρίσιαν στο original Star Wars. «Για μένα δεν ήσουν απλά ο Τσούι, ήσουν πολύ περισσότερα. Η καρδιά μου πονάει. Θα μου λείψεις καλέ μου φίλε. Ευχαριστώ για τις σπουδαίες αναμνήσεις», έγραψε ο ηθοποιός.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις