Ναυάγιο – Τουρκία: Νεκροί 7 μετανάστες, ανάμεσά τους 5 παιδιά

ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο – Τουρκία: Νεκροί 7 μετανάστες, ανάμεσά τους 5 παιδιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ναυάγιο - Τουρκία: Ακόμα πέντε άτομα αναζητούνται

03.05.2019 | 18:21

Ναυάγιο – Τουρκία: Νέα τραγωδία με ναυάγιο στην Τουρκία. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, βρήκαν σήμερα τραγικό θάνατο όταν ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της γειτονικής μας χώρας. Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, ακόμα πέντε άτομα αναζητούνται. Όπως έγινε γνωστό, το σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά του Αϊβαλί στην επαρχία Μπαλίκεσιρ, μετέφερε συνολικά 17 μετανάστες. Μέχρι στιγμής πέντε από αυτούς έχουν εντοπιστεί ζωντανοί και διασωθεί.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξάγει η τουρκική ακτοφυλακή μέχρι αυτήν την ώρα συμμετέχουν πέντε σκάφη και δυο ελικόπτερα. Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περιλαμβάνουν τέσσερις μετανάστες και τον φερόμενο ως διακινητή. Ως γνωστόν, η Τουρκία έγινε ένα από τα κύρια σημεία αναχώρησης μεταναστών που ακολουθούσαν τη θαλάσσια διαδρομή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015, με πολλούς από αυτούς να φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ναυάγιο – Τουρκία: Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές

Οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται, παρά τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία. Την Πέμπτη, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εντόπισε βόρεια των Οινουσσών μία μηχανοκίνητη λέμβο με 28 μετανάστες, τους οποίους και διέσωσε. Τα στελέχη του Λιμενικού διέκριναν ανάμεσα στους επιβάτες τον χειριστή της λέμβου, έναν αλλοδαπό ηλικίας 40 ετών, ο οποίος και συνελήφθη. Οι 27 μετανάστες και ο χειριστής μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Exit mobile version