Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καναδάς: Υπεύθυνοι ασφαλείας αεροδρομίου κατάσχεσαν τις μπαταρίες από αμαξίδιο ανάπηρου
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Υπεύθυνοι ασφαλείας αεροδρομίου κατάσχεσαν τις μπαταρίες από αμαξίδιο ανάπηρου

Καναδάς: Αν και έδειξε τα έγγραφα που αποδείκνυαν πως οι μπαταρίες επιτρέπονται στην πτήση, δεν εισακούστηκε.

Καναδάς: Μία φρικτή εμπειρία βίωσε ένας άντρας στον Καναδά, όταν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου κατάσχεσαν τις μπαταρίες λιθίου του αμαξιδίου που χρησιμοποιεί για να κινείται. Ο 68χρονος Καναδός Stearn Hodge έχασε το αριστερό χέρι και πόδι του σε ατύχημα το 1984 και από τότε χρησιμοποιεί ένα σκούτερ. O Stearn επρόκειτο να ταξιδέψει με τη σύζυγό του από τον Καναδά για τις ΗΠΑ, προκειμένου να γιορτάσουν την 43η επέτειο του γάμου τους. Δύο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Calgary, του είπαν ότι δεν μπορεί να πετάξει με τις μπαταρίες λιθίου στο σκούτερ, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Όπως ο Hodge, έδειξε στους εργαζόμενους τα έγγραφα, στα οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι οι μπαταρίες επιτρέπονται στην πτήση, αφού προηγουμένως είχε πάρει και την έγκριση της αεροπορικής εταιρείας. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να τους πείσει. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των διάρκειας τριών εβδομάδων διακοπών του, καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Για να μετακινηθεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, έπρεπε να συρθεί στο πάτωμα.

«Το να αναγκαστώ να συρθώ στο πάτωμα μπροστά στη γυναίκα μου, είναι το πιο ταπεινωτικό πράγμα που μπορώ να σκεφτώ», δήλωσε στο CBC, προσθέτοντας ότι του στέρησαν τη χαρά του να γιορτάσει την επέτειό του. Η αεροπορική προσέφερε στον Hodge και στη γυναίκα του πίστωση 800 δολαρίων για ταξίδια, ζητώντας συγγνώμη για την ενόχληση που του προκάλεσε.

Ο Hodge, όμως, δεν έμεινε ικανοποιημένος και είναι αποφασισμένος να πάει την υπόθεση στην Καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις