Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωτομαγιά: Αστυνομικοί πήγαν για σύσταση και παραλίγο να βρεθούν σουβλισμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Αστυνομικοί πήγαν για σύσταση και παραλίγο να βρεθούν σουβλισμένοι

Πρωτομαγιά: Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο αστυνομικός για το συμβάν της Πρωτομαγιάς.

Πρωτομαγιά: Έγινε κι αυτό. Αστυνομικοί περιπολικού της Άμεσης Δράσης, στο Ηράκλειο Κρήτης, πήγαν σε σπίτι των Καμινίων να κάνουν σύσταση για διατάραξη Κοινής Ησυχίας και λίγο έλειψε να βρεθούν σουβλισμένοι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έχοντας καταναλώσει αλκοόλ τρεις άνδρες και μια γυναίκα επετέθησαν στους αστυνομικούς, με έναν από αυτούς να κρατά τη σούβλα σαν… ακόντιο και να επιχειρεί μέσα στο πανδαιμόνιο και έχοντας “ασπίδα” μικρά παιδιά, να τρυπήσει έναν αστυνομικό.

Πέταγαν τσιμεντόλιθους, καρέκλες και καδρόνια

Όταν ο ένστολος με… πλονζόν και ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει το… σούβλισμα από τον μαινόμενο άνδρα και οι υπόλοιποι εκσφενδόνιζαν τσιμεντόλιθους, καρέκλες και σίδερα, αυτός, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σήκωσε τη σούβλα στο ένα χέρι και την εκσφενδόνισε με τεχνική… ακοντιστή (!) εναντίον άλλων αστυνομικών που έφθαναν για ενίσχυση των συναδέλφων του!Όλα αυτά τα απίστευτα εκτυλίχθηκαν σαν σκηνές από αστυνομική ταινία, ξημερώματα Πρωτομαγιάς.

“Χάλαγαν” τον κόσμο με τις φωνές

Τότε το κέντρο της Άμεσης δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από περιοίκους ότι σε μια αυλή οι παριστάμενοι “χάλαγαν τον κόσμο” με μουσικές στη διαπασών και κραυγές.

Πήγαν να κάνουν σύσταση

Το πλήρωμα του περιπολικού έφθασε για να κάνει σύσταση, να χαμηλώσει η μουσική, να πέσουν οι τόνοι και να κοιμηθούν οι γείτονες. Μάταια, όμως. Για να μη θεωρηθεί υπερβολή η προηγούμενη περιγραφή, ιδού απόσπασμα από κατάθεση του ενός αστυνομικού, που λίγο έλειψε να έχει την τύχη… αρνιού του Πάσχα.

Λέει ο αστυνομικός:

“Μας πετούσαν αντικείμενα και μια μεταλλική μυτερή σούβλα”

«Άνδρες από το σπίτι μας πετούσαν διάφορα αντικείμενα ανάμεσα στα οποία και μία μυτερή μεταλλική σούβλα.

Ένας  εκ των κατηγορουμένων την χρησιμοποιούσε σαν δόρυ και επανειλημμένως προσπαθούσε να με καρφώσει, παίρνοντας κάλυψη πίσω από τα γυναικόπαιδα.

“Πέταξε τη σούβλα σε ευθεία βολή στους συναδέλφους μου”

Όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, πέταξε την σούβλα σε ευθεία βολή προς τους συναδέλφους μου, χωρίς να καταφέρει να τρυπήσει κάποιον».

Δεν τελειώνουν εδώ, όμως, τα απίστευτα. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, αναφέρει:

“Πήγε να με σκοτώσει με τη σούβλα”

“Κάποια στιγμή έπιασε τη σούβλα που σούβλισαν το αρνί και την πέταξε δυνατά ευθεία προς το μέρος μου με ανθρωποκτόνο πρόθεση”.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι τρεις άνδρες και η γυναίκα παραπέμπονται να δικαστούν με τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης περιουσίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, απειλή από κοινού και κατά συρροή, εξύβριση από κοινού και κατά συρροή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις