Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – πρόταση μομφής: Τη Δευτέρα την καταθέτει η Νέα Δημοκρατία
ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Πολάκης – πρόταση μομφής: Τη Δευτέρα την καταθέτει η Νέα Δημοκρατία

Πολάκης - πρόταση μομφής: Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει τη Δευτέρα πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Πολάκης – πρόταση μομφής: Την Δευτέρα θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τα όσα τραγικά είπε σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τα επιδόματα. Ο Παύλος Πολάκης, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια όλων σχεδόν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από του Αλέξη Τσίπρα. Που όχι μόνο δεν τήρησε ουδέτερη στάση, αλλά τον υποστήριξε με πάθος. Η πρόταση μομφής που όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν μια «ηθική υποχρέωση απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», που είναι και υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Το αυτί του Παύλου Πολάκη όμως, δεν ιδρώνει με τίποτα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές του παρέα με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. Γεγονός που είναι ένα ακόμα μήνυμα από την πλευρά του πρωθυπουργού και προς τα στελέχη του. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του, αρέσει δεν αρέσει. Η πρόταση μομφής θα μετατραπεί αμέσως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις γιορτές του Πάσχα, όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα κατατεθεί η πρόταση μομφής, θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή η συζήτηση για τον Παύλο Πολάκη θα παραπεμφθεί στο μέλλον, κάθε συζήτηση και άλλη δραστηριότητα στην Βουλή θα διακοπεί αμέσως, και θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της τρίτης ημέρας, με φανερή ψηφοφορία.

“Αψύς από τα Σφακιά”

Η δήλωση εκείνη του Αλέξη Τσίπρα με την οποία παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, το ύφος του οποίου το απέδωσε στον αψύ χαρακτήρα των Σφακιανών, εξέπληξε πολλούς. Πόσο μάλλον που είχε προηγηθεί ένα μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσαν τον Παύλο Πολάκη να ζητήσει συγνώμη, και διαχώριζαν την θέση τους, από το προσβλητικό ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με κορυφαία αντίδραση αυτήν του Νίκου Φίλη, που δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αναφορές του Παύλου Πολάκη, δεν συνάδουν με την ηθική της αριστεράς και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενά του, εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά όπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακριβώς αυτές οι αναφορές, που έκαναν την στήριξη του Παύλου Πολάκη μονόδρομο για τον πρωθυπουργό.

Η φιλία των δύο ανδρών

Αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βρισκόταν στην δυσάρεστη θέση να δέχεται πυρά και από την αντιπολίτευση και από την συμπολίτευση, σε περίπτωση δε που υπήρχαν απώλειες στην σχετική ψηφοφορία, γεγονός καθόλου απίθανο, θα οδηγούνταν υποχρεωτικά στην απόλυση του συνεργάτη του. Η κοινή εμφάνιση όμως του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη στην Κρήτη, παρά τον σάλο που έχουν προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης οι αήθεις δηλώσεις του κ. Πολάκη, δείχνει κάτι παραπάνω.Κατ αρχάς, ότι υπάρχει μια προσωπική, φιλική σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη. Αλλά δείχνει ακόμα όμως, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να φορτωθεί το βάρος του Παύλου Πολάκη, ήταν μια συνειδητή πολιτική κίνηση.

Πολάκης – πρόταση μομφής: Και η μήνυση Στουρνάρα στο “τραπέζι”

Παρά τη στήριξη όμως, ο Παύλος Πολάκης είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί για την ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν η σχετική συζήτηση καθυστερεί με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Βουλής, είναι θέμα χρόνου να φθάσει στην Ολομέλεια, η συζήτηση για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, μετά την μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας τους και την διαρροή των ηχογραφημένων αποσπασμάτων σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που και πάλι ο κ. Πολάκης κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- όπως έκανε στην περίπτωση της μήνυσης εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Άδωνι Γεωργιάδη θα υπάρξει τέτοιος σάλος που η κυβέρνηση θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Μητσοτάκης για Πολάκη: Χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός

Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας για τον Παύλο Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στον Ant1 ότι «όλος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός». Και πρόσθεσε ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης σημαίνει ότι «παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη».

Μητσοτάκης: Πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις