Viral φωτογραφίες: Δείτε τον νεαρό πύθωνα με τα τρία μάτια που βρέθηκε στην Αυστραλία

PLUS

Viral φωτογραφίες: Δείτε τον νεαρό πύθωνα με τα τρία μάτια που βρέθηκε στην Αυστραλία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Viral φωτογραφίες: Δυστυχώς ο Monty Python, όπως ονομάστηκε χαϊδευτικά, πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα

02.05.2019 | 20:13

Viral φωτογραφίες: Viral έγιναν μέσα σε λίγες ώρες οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αυστραλιανή Υπηρεσία Προστασίας Άγριας Ζωής της Βόρειας Επικράτειας. Κι αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, αφού δείχνουν έναν νεαρό πύθωνα με… τρία μάτια, ο οποίος εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο της συγκεκριμένης περιοχής τον περασμένο Μάρτιο. Παρότι η ανακάλυψη έγινε πριν αρκετές εβδομάδες, η υπηρεσία ανάρτησε μόλις εχθές στο Facebook τις απίστευτες αυτές φωτογραφίες, με το ποστ να συγκεντρώνει χιλιάδες like και κοινοποιήσεις. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το «three eyed raven» από το Game of Thrones και τη γνωστή ατάκα «the winter is coming», οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ανέφεραν στην ανάρτησή τους ότι «το φίδι με τα τρία μάτια προειδοποιεί ότι… έρχεται η ξηρασία».

Ο πύθωνας βρέθηκε τον Μάρτιο και οι υπεύθυνοι τον βάφτισαν χαϊδευτικά Monty Python. Οι επιθεωρητές Άγριας Ζωής, βρήκαν το ερπετό κοντά στην πόλη Humpty Doo, 40 χιλιόμετρα έξω από το Darwin. Λόγω της κρανιακής δυσμορφίας του, το μήκους 40 εκατοστών ερπετό δυσκολευόταν ιδιαίτερα να φάει και πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα.  Οι ακτινογραφίες που έβγαλαν μετά θάνατον οι κτηνίατροι, καταδεικνύουν πως δεν επρόκειτο για σύμπτυξη δύο κρανίων σε ένα, αλλά για ένα κρανίο, με τρεις κόχες ματιού και τρεις απολύτως λειτουργικούς οφθαλμούς.

 

 

Όπως εξηγεί ο ειδικός ερπετολόγος και καθηγητής Μπράιν Φράι, τέτοιες μεταλλάξεις είναι μέρος της φυσικής εξέλιξης των ειδών και της «φυσικής επιλογής».  «Κάθε μωρό φέρει κάποια μετάλλαξη κάποιου είδους.

Σε αυτή την περίπτωση η μετάλλαξη προκάλεσε σοβαρή παραμόρφωση», λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

 

Exit mobile version