Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πόσοι θα πληρώσουν 535 ευρώ, πόσοι θα πάρουν πίσω 285 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πόσοι θα πληρώσουν 535 ευρώ, πόσοι θα πάρουν πίσω 285 ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Διαθέσιμη είναι από την Πέμπτη 28 Μαρτίου η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εδώ και ένα μήνα, από 28 Μαρτίου και έως τώρα έχουν 670.000 έχουν συμπληρωθεί στο Taxisnet, ενώ από αυτές η Αρχή έχει εκκαθαρίσει τις 646.912. Μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαΐου μετά την παράταση των προθεσμιών υποβολής τους που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να υποβληθούν δέκα κατηγορίες δηλώσεων για την απόδοση φόρων και τελών. Μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία θα πρέπει να καταβληθούν οι φόροι που προκύπτουν καθώς επίσης και οι βεβαιωμένες στις Εφορίες  και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές και οι δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Ειδικά για την απόδοση του ΦΠΑ οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από την παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης της δήλωσης έχει παραταθεί μέχρι και την 31-5-2019 η προθεσμία καταβολής  του φόρου που τυχόν προκύπτει από τις δηλώσεις Φ.Π.Α. Η ιδία ημερομηνία είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις. Για όλες τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις η καταβολή των φόρων και τελών λήγει τη Δευτέρα.

Ειδικότερα μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα πρέπει να υποβληθούν οι εξής δηλώσεις:

Φ.Π.Α., των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 30-4-2019.
Ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 26-4-2019.
Τέλους κινητής – καρτοκινητής τηλεφωνίας.
Τέλους σταθερής τηλεφωνίας.
Τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης.
Φόρου διαμονής.
Φόρου πλαστικής σακούλας.
Τελών χαρτοσήμου.
Φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που λήγουν την 30-4-2019.

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Όπως κάθε χρόνο οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται είναι οι εύκολες, δηλαδή αυτές που οι φορολογούμενοι είτε δεν καλούνται να πληρώσουν τίποτα, είτε έχουν κάποια μικρή επιστροφή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

οι 421.716 δηλώσεις είναι μηδενικές
οι 76.185 δηλώσεις είναι πιστωτικές
οι 149.011 είναι χρεωστικές
Σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις το συνολικό φόρων είναι 79,8 εκατ. ευρώ ή αλλιώς οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 535 ευρώ.
Σχετικά με τις πιστωτικές δηλώσεις που αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 21,7 εκατ. ευρώ περίπου ή 285 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις