Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Διαλειμματική νηστεία: Πώς βοήθησε τον Ηλία Μαμαλάκη να χάσει 12 κιλά στο «άψε σβήσε»
LIFESTYLE

Διαλειμματική νηστεία: Πώς βοήθησε τον Ηλία Μαμαλάκη να χάσει 12 κιλά στο «άψε σβήσε»

Διαλειμματική νηστεία: Πρόκειται για έναν αντισυμβατικό τρόπο διατροφής που είναι πολύ της μόδας το τελευταίο διάστημα

Διαλειμματική νηστεία: Στη μεγάλη απώλεια βάρους που πέτυχε πρόσφατα με τη βοήθεια της διαλειμματικής νηστείας αναφέρθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε σημερινή του συνέντευξη. Μιλώντας στο «Πρωινό», ο αγαπημένος σεφ αποκάλυψε ότι πρόσφατα έχασε 12 κιλά, και ότι αυτό το πέτυχε με μια δίαιτα που είναι πολύ «της μόδας» το τελευταίο διάστημα. «Είχα μια μεγάλη επιτυχία τέλη Φεβρουαρίου – Μαρτίου, έχασα 12 κιλά. Εφάρμοσα μία δίαιτα η οποία είναι λίγο μόδα αυτή τη στιγμή που λέγεται διαλειμματική νηστεία. Το έκανα συμπτωματικά, διότι με κάλεσαν στη Γερμανία να κάνω μια σειρά από σεμινάρια μαγειρικής και ήταν μία κλινική ευεξίας», είπε μεταξύ άλλων ο σεφ-παρουσιαστής.

Όπως εξήγησε, δοκίμασε τον εν λόγω τρόπο διατροφής, που προτιμούν πολλοί διάσημοι, επειδή πήγε στην συγκεκριμένη κλινική, η οποία την εφαρμόζει στο πλαίσιο του προγράμματός της. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και μάλιστα μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Ο σεφ αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη απώλεια κιλών που είχε και παλαιότερα, με τη βοήθεια χειρουργικής επέμβασης. «Έκανα ένα χειρουργείο το 2007, ήμουν 132 κιλά και έφτασα τα 78 μέσα σε 18 μήνες. Νομίζω ότι για έναν πραγματικά υπέρβαρο όπως ήμουν εγώ, είναι η μόνη λύση», δήλωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1.

Διαλειμματική νηστεία: Τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί

Διαλειμματική νηστεία ορίζεται ως το μοτίβο γευμάτων που έχει αρκετές ώρες αφαγίας και συγκεκριμένες ώρες στις οποίες μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού.

Δύο τύποι διαλειμματικής Νηστείας είναι οι πιο γνωστοί:

1) Καθημερινά 16 ώρες αφαγίας και «παράθυρο» 8 ωρών για κατανάλωση γευμάτων

Συνήθως αυτό συμβαίνει με αποφυγή του πρωινού γεύματος και αναμονή μέχρι το μεσημεριανό γεύμα κατά τις 13:00-14:00, αν υπολογίσει κανείς ότι το τελευταίο γεύμα έγινε κατά τις 21:00-22:00 το προηγούμενο βράδυ. Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Μετά, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών που μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού.

2) Δύο φορές την εβδομάδα 24 ώρες αφαγία και οι υπόλοιπες μέρες κανονικά

Πρόκειται για μια πιο σκληρή εκδοχή της Διαλειμματικής Νηστείας. Για παράδειγμα τελευταίο γεύμα το βράδυ στις 21:00 και το επόμενο γεύμα γίνεται στις 21:00 της επόμενης μέρας.

Ο πρώτος τύπος 16/8 είναι ο πιο διαδεδομένος. Επειδή υπάρχει μικρό χρονικό περιθώριο κατανάλωσης γευμάτων, συνήθως προσλαμβάνονται λιγότερες θερμίδες από αυτές που ξοδεύονται μέσα στη μέρα και έτσι επιτυγχάνεται με αποδοτικό τρόπο η επιθυμητή απώλεια βάρους-λίπους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις