Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Σκηνές “θρίλερ” στη Βόρειο Ελλάδα – Άγριες καταδιώξεις και συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Σκηνές “θρίλερ” στη Βόρειο Ελλάδα – Άγριες καταδιώξεις και συλλήψεις

Διακίνηση μεταναστών: Σκηνές βγαλμένες από ταινία, με πρωταγωνιστές διακινητές παράτυπων μεταναστών στη Βόρειο Ελλάδα.

Διακίνηση μεταναστών: Από καθαρή τύχη σε τρεις περιπτώσεις καταδιώξεων αστυνομικών δυνάμεων οδηγών διακινητών παράτυπων μεταναστών σε Έβρο, Κομοτηνή και Ξάνθη δεν κατέληξαν σε πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα. Στις σκηνές ενός καθημερινού, ακήρυκτου πολέμου διαπιστώθηκε ότι ένας αλλοδαπός οδηγός, μεταφορέας κρυμμένων παράτυπων μεταναστών, οδηγούσε στη διάρκεια καταδίωξής του από αστυνομικά οχήματα χωρίς καν… δίπλωμα οδήγησης (!). Σε άλλη περίπτωση καταδίωξης, οδηγός και συνοδηγός διακινητές, άνοιξαν τις πόρτες και πήδηξαν… έξω από το όχημα αφήνοντάς το ακυβέρνητο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ευτύχημα ήταν ότι το όχημα στην τρελή πορεία που ακολούθησε με τους τρομοκρατημένους μετανάστες στο εσωτερικό, άρχισε να προσκρούει στο ένα μετά το άλλο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματισθεί σοβαρά κάποιος από τους μεταφερόμενους.

Διακινητής παράτυπων μεταναστών ετών 17

Σε άλλη περίπτωση καταδίωξης διακινητών, διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά ότι στα κυκλώματα εμπλέκονται όλο και πιο νέοι σε ηλικία διακινητές, αφού ο συνοδηγός που συνελήφθη ήταν βάσει των εγγράφων του, 17 ετών!

Πιο αναλυτικά, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό 28χρονο και συνοδηγό 17χρονο, όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων.

Τρεις αλλοδαποί στο εσωτερικό του οχήματος

Τελικά κοντά στον  του κόμβο Ιάσμου το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Δεν είχε καν δίπλωμα

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όπου επέβαινε ως συνοδηγός  24χρονος, όμως αυτός δεν σταμάτησε. Κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πετάχτηκαν εν κινήσει από το αυτοκίνητο

Ενώ διαρκούσε η καταδίωξη, ο οδηγός μαζί με τον 24χρονο συνοδηγό εγκατέλειψαν το όχημα εν κινήσει. Ακυβέρνητο, χωρίς οδηγό ξεκίνησε τρελή πορεία και προσέκρουσε σε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο δράστες τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Σύλληψη του συνοδηγού

Άμεσα οι αστυνομικοί με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 24χρονο συνοδηγό, ενώ ο συνεργός (οδηγός) του διέφυγε και αναζητείται.

Οκτώ παράτυποι μετανάστες σώθηκαν από θαύμα

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα  ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) .

Τους έκρυψαν στο ρυμουλκούμενο

Στην Εθνική Οδό  Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους δύο 27χρονους, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις