Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Eurovision 2019: Έτσι θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Κατερίνας Ντούσκα επί σκηνής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2019: Έτσι θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Κατερίνας Ντούσκα επί σκηνής

Eurovision 2019: Συνεργάτης της Lady Gaga o σκηνογράφος που θα επιμεληθεί την ελληνική παραγωγή

Eurovision 2019: Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2019. Απομένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι πρόβες και να έχουμε τις πρώτες εικόνες από την παρουσίαση των τραγουδιών. Την Ελλάδα εκπροσωπεί φέτος η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision την ερχόμενη Κυριακή για να προβάρει για πρώτη φορά το κομμάτι της «Better Love». Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, η αγωνία σχετικά με το πώς θα είναι η ελληνική παρουσία στο φετινό διαγωνισμό έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Μια μικρή γεύση σχετικά με το πώς θα παρουσιάσει το ιδιαίτερο κομμάτι της στην σκηνή της Eurovision η Κατερίνα Ντούσκα, έδωσε στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», ο Γιάννης Πουλόπουλος. «Έχουμε το σκηνικό που ζητήσαμε. Ο σκηνογράφος που θα αναλάβει την ελληνική παραγωγή έχει συνεργαστεί με τη Lady Gaga και έχει κάνει το X Factor της Αγγλίας. Το σκηνικό δεν έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα, θα είναι διπλής όψης, πράγμα που σημαίνει ότι θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετές εικόνες. Αυτό που θα δούμε έχει έναν κοινό κώδικα με το βίντεο κλιπ, θα δούμε αρκετές εναλλαγές εικόνων που συμβαίνουν σε παράλληλη δράση αλλά ταυτόχρονα ενώνονται και μεταξύ τους», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Όπως επισήμανε, «κοινό στοιχείο όλων είναι το αναγεννησιακό στυλ που βλέπουμε και στο βίντεο κλιπ, με το λευκό και το ροζ», ενώ αποκάλυψε ότι «υπάρχει και κάποιο ελληνικό στοιχείο». «Πρόκειται για υπερπαραγωγή!», κατέληξε.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα, θα εμφανιστεί στη 16η θέση του Α’ ημιτελικού της Eurovision, στις 14 Μαΐου 2019, ενώ η Τάμτα με το «Replay», θα ανοίξει τη βραδιά. Ο Β’ ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου και ο τελικός, δύο ημέρες μετά. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Expo Tel Aviv, στο Ισραήλ.

Eurovision 2019: Η ελληνική επιτροπή που θα βαθμολογήσει τα κομμάτια

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε και η ελληνική επιτροπή που θα βαθμολογήσει τα τραγούδια της Eurovision.

Τα μέλη της φέτος θα είναι τα εξής:

Νίκος Νικολόπουλος – πρόεδρος (δ/ντής προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού)
Ειρήνη Καραγιάννη (ερμηνεύτρια όπερας)
Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνογράφος, ενδυματολόγος)
Στέλλα Χροναίου (τραγουδίστρια, vocal coach)
Θανάσης Αλευράς (ηθοποιός)

Eurovision 2019: Η δημόσια απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Roger Waters!

Πριν λίγες ημέρες ο Roger Waters είχε ζητήσει προσωπικά από την Κατερίνα Ντούσκα να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη Eurovision 2019. Μάλιστα, το πρώην μέλος των Pink Floyd της είχε ζητήσει να συμμετέχει και στο μποϊκοτάζ για τη φετινή Eurovision! Η υποψήφια με την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στον Roger Waters με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα η απάντησή της τραγουδίστριας γράφει:

«Αγαπητέ Κύριε Waters,
Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς.  Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει.

Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων.

Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Κατερίνα Ντούσκα»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις