Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο – Χυδαίος ο Πολάκης (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο – Χυδαίος ο Πολάκης (vid)

Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον Γιώργο Παπαδάκη για αφορολόγητο, ΕΝΦΙΑ, φόρους και Πολάκη.

Μητσοτάκης: Τροπολογία με την οποία δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο θα φέρει στη Βουλή τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη για το τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ με το ψηφισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρο που θα πλήξει από τις αρχές του 2020 ακόμη και τους χαμηλόμισθους των 600 ευρώ, είπε: «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας  εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη», πρόσθεσε και έδειξε στον δημοσιογράφο το κείμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει ήδη έτοιμο η ΝΔ, και θα καταθέσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο κ. Μητσοτάκης και για τις τραγωδίες που συνέβησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών με τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη στην Καλαμάτα και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οκτάχρονου κοριτσιού στη Θήβα. Χαρακτηρίζοντας ατυχή τη δήλωση του κ. Νίκα, τόνισε ότι «κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» και μιλώντας και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, είπε ότι «πρέπει να σταματήσει η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

Μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρων

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κ. Μητσοτάκης και για τον ισχυρισμό του ότι η ΝΔ εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες. «Μιλάω για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά. Για μείωση των φόρων. Για μία πολιτική που θα προσελκύσει νέες θέσεις εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι νέων επενδύσεων. Για την ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή είναι άραγε πολιτική για την ελίτ;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στον αντίποδα επικαλέστηκε το παράδειγμα του Πέτρου Κόκκαλη, τον οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός ο οποίος έχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο αναγνωρίσιμο όνομα, το όνομα το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της διαπλοκής στην Ελλάδα. Ο κ. Κόκκαλης είναι για τον κ. Τσίπρα ο μόνος άνθρωπος ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει μπαμπά. Τι ακριβώς έγινε και πηδήξαμε μια γενιά;», αναρωτήθηκε με σκωπτικό τρόπο ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προεξόφλησε επίσης ότι οι μειώσεις φόρων που εξαγγέλλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η αποσπασματική οικειοποίηση κάποιων δεσμεύσεων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν Έλληνα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας «αφού έχει πάρει δέκα, γυρίζει πίσω το ένα και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πουν και ευχαριστώ. Έχει πάρει το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο. Έτσι αισθάνονται σήμερα οι πολίτες».

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξετίναξε τη μεσαία τάξη»

«Το έγκλημα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρήγαγε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας, υπερφορολογώντας και ξετινάζοντας τη μεσαία τάξη», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν «έρχεται τώρα και ανακαλύπτει ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων. Εδώ και 3 χρόνια μιλάω για την ανάγκη μείωσης των φόρων και με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, μες στον πανικό του, που δεν ξέρει τι άλλο να τάξει και τι άλλο να πει, καθώς χάνει την εξουσία, μιλάει και για την πολιτική μείωσης των φόρων. Εν πάση περιπτώσει, αν αυτή τελικά είναι η σωστή πολιτική, ποιον θα εμπιστευτούν οι Έλληνες να την εφαρμόσει; Τον κ. Τσίπρα ή εμένα; “Καλώς τα παιδιά”, θα έλεγα, για να το πούμε έτσι, λίγο πιο λαϊκά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Πολάκης είναι χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός»

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Παύλου Πολάκη και την πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι αυτή θα κατατεθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή και τόνισε ότι η τελευταία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Όλος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», είπε, ενώ επανέλαβε ότι η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό του αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Ο κ. Τσίπρας  είχε συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη”

“Θα μπορούσε να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, με το ρίσκο φυσικά ο κ. Πολάκης να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, διότι είναι πολύ μόνος του ο κ. Τσίπρας σε αυτήν την υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει αυτές τις λογικές, γι’ αυτό και μετατρέπει ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης. Έτσι όμως παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη. Εμείς στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη. Αλλά για μένα η πρόταση μομφής ήταν μια ηθική υποχρέωση, για να επαναφέρουμε κάποιον ελάχιστο κώδικα αξιών, επιτέλους, στην πολιτική. Να μη θεωρούμε ότι όλα μπορούν να γίνονται και ότι όλα μπορούν να λέγονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: «Ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς είναι ο κ. Τσίπρας»

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει στροφή προς την ακροδεξιά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς σήμερα στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος για τέσσερα χρόνια κυβέρνησε με ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και εξακολουθεί κατ’ ουσίαν να κυβερνά με αυτό -διότι αντάλλαξε στην ουσία υπουργεία με ψήφους- για να μπορέσει να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής». Επιπλέον, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «επί τέσσερα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής», ενώ θύμισε ότι «με τη Χρυσή Αυγή πήγε να περάσει τον εκλογικό νόμο», όπως και ότι μαζί με την ακροδεξιά τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυρία Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

“Έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του”

«Άρα ας είναι προσεκτικός ο κ. Τσίπρας -ο οποίος και σήμερα ακόμα καλύπτει τον κύριο Καμμένο στις αιτήσεις του για την άρση ασυλίας- όταν μιλάει για ακροδεξιά. Έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε, δε, πως μόνο η Κεντροδεξιά μπορεί να ανασχέσει αποτελεσματικά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή Κεντροδεξιά, μία σοβαρή, υπεύθυνη, φιλελεύθερη, αστική, λαϊκή Κεντροδεξιά. Εμείς είμαστε το ανάχωμα στην ακροδεξιά», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις