Θήβα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης – Παραδέχθηκε πως έριξε με περίστροφο

ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης – Παραδέχθηκε πως έριξε με περίστροφο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Θήβα: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,έχει προσαχθεί 54χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα.

01.05.2019 | 06:49

Θήβα: Ένας 54χρονος που βρισκόταν την ημέρα του Πάσχα σε παρέα που γιόρταζε, στο Λεοντάρι, χωριό που βρίσκεται απέναντι από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε βαριά από σφαίρα όπλου η 8χρονη Αλεξία, προσήχθη αργά τη νύχτα χθες στην Ασφάλεια Λιβαδειάς ως ύποπτος για τον τραυματισμό του κοριτσιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ολιγόλογη  ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, που εκδόθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, “μετά από εκτεταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Λιβαδειάς, έχει προσαχθεί, μεταξύ άλλων, 54χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο, όπλο που κατείχε παράνομα. Οι έρευνες συνεχίζονται”.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο Λεοντάρι

Πληροφορίες που διέρρευσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ανέφεραν ακόμη ότι μετά τις εκτεταμένες έρευνες σε δύο χωριά τα οποία βρίσκονται απέναντι από τις Θεσπιές και τα χωρίζει μια χαράδρα με το χωριό όπου βρισκόταν το άτυχο κορίτσι, επικεντρώθηκαν στο Λεοντάρι και συγκεκριμένα σε ένα σπίτι.

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού 

Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα δεν προέκυπτε κάποιο χειροπιαστό στοιχείο, φαίνεται ότι άνοιξε ο δρόμος της εξιχνίασης.

Σε μια γλάστρα είδε κάλυκες από πιστόλι, αλλά πουθενά αλλού. Κάτι που σήμαινε ότι πιθανόν οι εμπλεκόμενοι είχαν μαζέψει τα πειστήρια αυτά αλλά άγνωστο πως είχαν μείνει κάλυκες εκεί.

Δεν υποψιάστηκαν καν τραυματισμό

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 54χρονος δέχθηκε ότι πυροβόλησαν τις μοιραίες ώρες του τραυματισμού αλλά ούτε κατά διάνοια -με δεδομένο ότι υπήρχε μπροστά η ρεματιά- υποψιάστηκαν ότι θα μπορούσε να τραυματισθεί άνθρωπος.

Προς σύγκριση η βολίδα

Με δεδομένο επίσης ότι η βολίδα εξήχθη από το κεφαλάκι του παιδιού μετά από λεπτομερή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα απαντήσουν γρήγορα στην Ασφάλεια Λιβαδειάς αν τελικά η μοιραία σφαίρα ρίχτηκε από το περίστροφο αυτό.

Αν αυτό επαληθευτεί θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Είχε επισκεφτεί φίλους

Στοιχεία που διέρρευσαν ανέφεραν ότι ο προσαχθείς είναι κάτοικος Αθηνών και είχε πάει τις ημέρες του Πάσχα να επισκεφθεί φίλους και να γιορτάσει μαζί τους.

Είχαν μπει στο μικροσκόπιο δύο γειτονικά χωριά

Ήδη από χθες το πρωί είχαν μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας δύο γλέντια με παρουσία πολλών ατόμων σε σπίτια στο Λεοντάρι και σε ένα ακόμη χωριό, γειτονικά των Θεσπιών.

Φαινόταν η φόρα της σφαίρας

Οι πληροφορίες από την προανάκριση έδειχναν να επιβεβαιώνουν από ποια κατεύθυνση ήρθε η μοιραία σφαίρα που τραυμάτισε στο κεφάλι το κορίτσι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του.

Σοβαρή η κατάσταση του κοριτσιού

Η 8χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων.

Exit mobile version