Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρωεκλογές 2019: Κρίση στη Χρυσή Αυγή με παραιτήσεις και πυρά κατά του Μιχαλολιάκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Κρίση στη Χρυσή Αυγή με παραιτήσεις και πυρά κατά του Μιχαλολιάκου

Ευρωεκλογές 2019: Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Συναδινού και την αποχώρηση του Επιτήδειου, ήρθε και η ώρα της πιο ηχηρής αποστασιοποίησης από τη Χρυσή Αυγή.

Ευρωεκλογές 2019: Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις Ευρωεκλογές 2019. Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος δείχνει να θέλει να τοποθετήσει ελεγχόμενους υποψηφίους, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών. Τελευταίο κρούσμα είναι η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, που επιτέθηκε μάλιστα στον αρχηγό της οργάνωσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να τοποθετήσει τον Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, αλλά και να αποσύρει από το ψηφοδέλτιο και όσους μπορούν να απειλήσουν τον Γιάννη Λαγό στην συλλογή ψήφων.

Πρώτα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και έχει ιδρύσει το δικό του «κόμμα», το «ΠΑΤΡΙΕ». Είναι τώρα υποψήφιος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις ευρωεκλογές. Μετά ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, που επίσης κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο λόγω του Λαγού και τώρα ήρθε η ώρα του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη. Που δεν έκρυψε την οργή του για τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Λάμπρος Φουντούλης: Με φράση του αρχηγού οι αιχμές

Ο Λάμπρος Φουντούλης, από τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή». Χρησιμοποίησε δε τα λόγια του  Νίκου Μιχαλολιάκου «η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ». «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…», υπονοώντας ότι την Χρυσή Αυγή την πρόδωσε ο αρχηγός της. Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. δεν κρύβει την πικρία του καθώς όπως τονίζει «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ’ αυτή…» και ανακοινώνει την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική.

Ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε πρόσφατα να δικαιολογήσει το κόψιμο των υποψηφίων ευρωβουλευτών, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανανέωσης του ευρωψηφοδελτίου, αφού “η θητεία είναι πενταετής και πρέπει να υπάρχει αλλαγή”. Όμως σε όλες τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις η Χρυσή Αυγή κατεβάζει τους ίδιους υποψηφίους…

Δείτε ακόμη:

Συναδινός:“Ο Μιχαλολιάκος μας πήρε 1 εκατ. ευρώ, τα ήθελε μαύρα” (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις