Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Οι ΗΠΑ απαντούν στον αρχηγό του ISIS
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Οι ΗΠΑ απαντούν στον αρχηγό του ISIS

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Μετά το βίντεο που δημοσιοποίησε το ΙΚ, η Αμερική έσπευσε να εξαπολύσει νέες απειλές.

Ισλαμικό κράτος ηγέτης: Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα ότι θα καταδιώξει τους εν ζωή ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά την προβολή ενός βίντεο που αποδίδεται στον “αρχηγό της” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, θα δώσει μάχη σε ολόκληρο τον κόσμο για να “εγγυηθεί τη μόνιμη ήττα αυτών των τρομοκρατών και ότι όλοι οι εναπομείναντες ηγέτες του θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους Al Furqan. Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η «μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφερόμενος στο τελευταίο προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, που έπεσε στις 23 Μαρτίου του 2019. Στο βίντεο, κάθεται στο πάτωμα και συνομιλεί με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ φορά μαύρα ρούχα κι ένα γιλέκο και δίπλα του υπάρχει ένα πολυβόλο όπλο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα γένια του έχουν πλέον γκριζάρει, σε σχέση με την τελευταία του περιβόητη εμφάνιση στη Μοσούλη. Τα πρόσωπα των υπόλοιπων τζιχαντιστών που τον ακούν να μιλά, έχουν υποστεί επεξεργασία για να μην αναγνωριστούν. Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

Ισλαμικό Κράτος: Οι αρχές των ΗΠΑ απέτρεψαν τρομοκρατική ενέργεια

Οι αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να εμποδίσουν ένα άτομο στην πολιτεία της Καλιφόρνιας να σχεδιάσει μια τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο Λονγκ Μπιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι αρχές συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή τον 26χρονο βετεράνο του αμερικανικού στρατού Μάρτιν Στίβεν Ντομίνγκο, αφού δέχτηκε την παράδοση μιας ψεύτικης βόμβας από έναν μυστικό αστυνομικό που προσποιούνταν ότι ήταν κατασκευαστής βομβών, ανέφεραν οι Los Angeles Times τη Δευτέρα. Ο Ντομίνγκο κατηγορείται για την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες, ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση εξήγησε ότι ο Ντομίνγκο σχεδίαζε να πυροδοτήσει τη βόμβα σε μία διαδήλωση στο Λονγκ Μπιτς κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου ως απάντηση για τις επιθέσεις στα τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Ο Ντομίνγκο φαίνεται να έχει δηλώσει πίστη στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η έκθεση. Ο Ντομίνγκο εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο να επιτεθεί σε εκκλησίες, μέλη της εβραϊκής κοινότητας καθώς και αστυνομικούς, πρόσθεσε η έκθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις