Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωτομαγιά 2019 αργία: Τι ισχύει για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται της απαγόρευσης
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά 2019 αργία: Τι ισχύει για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται της απαγόρευσης

Πρωτομαγιά 2019 αργία: Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4468/2017 η 1η Μαΐου έχει οριστεί ως υποχρεωτική αργία.

Πρωτομαγιά 2019 αργία: Τι ισχύει την Πρωτομαγιά για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται της απαγόρευσης. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4468/2017 η 1η Μαΐου έχει οριστεί ως υποχρεωτική αργία. Κατά συνέπεια, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, βιομηχανιών, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών γενικά, τα οποία αργούν κατά τις Κυριακές, καθώς και η απασχόληση μισθωτών. Εξαιρούνται της ως άνω απαγόρευσης όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Στην περίπτωση αυτή, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο. Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή δικαιούνται να λάβουν, αν μεν αμείβονται με ημερομίσθιο το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, αν δε αμείβονται με μηναίο μισθό μόνο προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους. Η ανωτέρω αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις θα αντιστοιχεί σε όσες ώρες απασχοληθούν.

Πρωτομαγιά 2019 αργία: Καμία εφημερίδα την Τετάρτη

Σημειώνεται πως αύριο δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα. Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στις ιστοσελίδες κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου, της Δευτέρας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, εφ’ όσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες. Όσοι συντάκτες περιλαμβάνονται στις καταστάσεις κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου, της Δευτέρας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ για Κυριακές και αργίες. Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών δεν θα εργαστούν τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, 26/4/19, 27/4/19, 28/4/19 και 29/4/19 αντίστοιχα, καθώς και την Τετάρτη 1/5/2019 (Πρωτομαγιά).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις