Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές Ισπανία 2019: Ο Τσίπρας χαίρεται – “Κιχ” για την συντριβή των Podemos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Ισπανία 2019: Ο Τσίπρας χαίρεται – “Κιχ” για την συντριβή των Podemos

Εκλογές Ισπανία 2019: Στο πλαίσιο της μετάλλαξής του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, κάνοντας λόγο για νίκη των «προοδευτικών δυνάμεων».

Εκλογές Ισπανία 2019: Με ένα μήνυμα γεμάτο ενθουσιασμό για την νίκη των «προοδευτικών δυνάμεων» του Σάντσεθ, αλλά κιχ για τους Podemos που καταποντίστηκαν, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τις εμφανίσεις αγάπης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάμπλο Ιγκλέσιας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και από τότε πολλά άλλαξαν. Η στροφή σε σχέση με τους δανειστές, το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και η προσέγγιση του ίδιου του πρωθυπουργού με τους σοσιαλιστές της ΕΕ.Ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter επέλεξε να μην κάνει το παραμικρό σχόλιο για τους Podemos που βούλιαξαν, αλλά να μιλήσει για την επικράτηση του Σάντσεθ.

Εκλογές Ισπανία 2019: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέσω twitter 

«Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία.» Και προσθέτει: «Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις