Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές Ισπανία 2019: Ο Άδωνις τρολάρει τους Συριζαίους – “Άβυσσος η ψυχή τους”
ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ

Εκλογές Ισπανία 2019: Ο Άδωνις τρολάρει τους Συριζαίους – “Άβυσσος η ψυχή τους”

Εκλογές Ισπανία 2019: Οι Συριζαίοι πανηγυρίζουν που το αντίστοιχο κόμμα έχασε 7%, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκλογές Ισπανία 2019: Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter δείχνει να απορεί για τον λόγο για τον οποίο πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει και τους παραλληλισμούς των ισπανικών κομμάτων με τα δικά μας.

«Παρακολουθώ από το πρωί τους πανηγυρισμούς των Συριζαίων για το αποτέλεσμα των Ισπανικών Εκλογών, δηλ. για το ότι ο εκεί Σύριζα έχασε -7% που πήγε όλο στο εκεί ΠΑΣΟΚ. Και που η εκεί ΧΑ πήρε 10% από την εκεί ΝΔ …άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά…» γράφει συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Εκλογές Ισπανία 2019: Σιωπή Τσίπρα για τους Podemos

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter επέλεξε να μην κάνει το παραμικρό σχόλιο για τους Podemos που βούλιαξαν, αλλά να μιλήσει για την επικράτηση του Σάντσεθ. «Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ιστορική ήττα για το αδελφό της ΝΔ κόμμα, λέει ο Παπαδημούλης

«Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών γεννά αισιοδοξία και προβληματισμό», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Αισιοδοξία για την προοδευτική συμμαχία που μπορεί να διαμορφωθεί με τη νίκη σοσιαλιστών και το αποτέλεσμα των Podemos. Προβληματισμό για την είσοδο ακροδεξιάς στη Βουλή για 1η φορά μετά την πτώση του Φράνκο», αναφέρει επίσης.

Με δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζει για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών. «Ιστορική ήττα για το αδελφό της ΝΔ, Λαϊκό Κόμμα, που σημειώνει την χειρότερη επίδοσή του τις τελευταίες δεκαετίες. Πληρώνει βαρύ κόστος για τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί, αλλά και για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τη δεξιά στροφή του. Μονόδρομος η Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι χθεσινές εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών. «Παρά τις προφητείες του ευρωπαϊκού και εγχώριου συντηρητικού μπλοκ, περί της ανόδου της Δεξιάς σε όλη την Ε.Ε., οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όσους αγωνίστηκαν εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κοινωνική δικαιοσύνη και το τέλος της λιτότητας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του, και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία». «Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές Ισπανία 2019: Το tweet του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Στον καταποντισμό του Λαϊκού Κόμματος σαναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο twitter. «Η πρώτη επιτυχία της συμμαχίας Βέμπερ-Μητσοτάκη: το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας χθες είχε το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του. Η νότια Ευρώπη εγκαταλείπει το νεοφιλελευθερισμό και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν», γράφει ο κ. Τσακαλώτος. Σε δεύτερο tweet, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην ανάγκη αντιμετώπισής της, απευθυνόμενος εμμέσως και στο ΚΙΝΑΛ.

«Αρνητική εξέλιξη φυσικά η άνοδος της ακροδεξιάς. Για να αναχαιτιστεί πανευρωπαϊκά, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δίνουν διέξοδο στους λαούς και σε καμία περίπτωση να μην υιοθετούν την ατζέντα της. Ακούει η κ. Γεννηματά;».

Αιχμές από τη Φώφη Γεννηματά

Με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία. “Συγχαρητήρια Πέδρο η νίκη σου είναι έμπνευση για όλους μας. Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη» έγραψε αρχικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την νίκη των σοσιαλιστών στην Ισπανία. Η Φώφη Γεννηματά δεν παρέλειψε βέβαια να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τους πάλαι ποτέ συμμάχους του τους Podemos που υπέστησαν ήττα.

«Μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα Σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς. Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά αλλά και τον λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ.Τσίπρα που χθες υπέστησαν δεινή ήττα», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, με μια ειρωνική δήλωση, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, καυτηρίασε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις ισπανικές εκλογές.

«Έτσι που πάει, θα δηλώσει την ικανοποίηση του για τη νίκη του Κινήματος Αλλαγής» σημείωσε ο κ. Μαλέλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις