Τρανς γυναίκες: Βουλευτές θέλουν να κάψουν ζωντανή τρανσέξουαλ γιατί κατήγγειλε κακοποιήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Τρανς γυναίκες: Βουλευτές θέλουν να κάψουν ζωντανή τρανσέξουαλ γιατί κατήγγειλε κακοποιήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τρανς γυναίκες: Η Μαρτιροσιάν σε μια ιστορική ομιλία για την κακοποίηση κατά των τρανς γυναικών, αποκάλυψε τις απειλές που δέχεται.

28.04.2019 | 11:57

Τρανς γυναίκες: Με απειλές θανάτου αντέδρασαν βουλευτές στην Αρμενία στην ομιλία που εκφώνησε τρανσέξουαλ στη Βουλή για να καταγγείλει τις διακρίσεις σε βάρος της αρμένικης κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Η Λιλίτ Μαρτιροσιάν έγινε το πρώτο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μίλησε στη Βουλή σε συνεδρίαση με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Μαρτιροσιάν εξέφρασε την αλληλεγγύη της σε μια κοινότητα που «βασανίστηκε, βιάστηκε, απήχθη, υπέστη σωματική βία, μαχαιρώθηκε, δέχθηκε δολοφονικές επιθέσεις και έπεσε θύμα ληστείας».

Η ομιλία της, που εκφωνήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ορισμένους βουλευτές να φτάνουν στο σημείο να ζητούν να καεί ζωντανή η Μαρτιροσιάν.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μια τρανσέξουαλ μίλησε στη Βουλή για τη βία κατά των τρανς γυναικών. Ένας τρανσφοβικός άνδρας έφτασε στη Βουλή κρατώντας μαχαίρι για να ανακοινώσει ότι θα με σκοτώσει λέγοντας ότι ο θάνατος αξίζει σε άλλους σαν και μένα… Έχω γίνει δέκτης αρκετών μηνυμάτων μέσω Facebook από διάφορους ανθρώπους που λένε ότι θα με βρουν και θα με σκοτώσουν» περιέγραψε στον Guardian η Μαρτιροσιάν.

Exit mobile version