Serial killer Κύπρος: Το ανατριχιαστικό βίντεο blogger με τις βαλίτσες – “Είναι απαίσια εδώ, αισθάνομαι τον θάνατο”

ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer Κύπρος: Το ανατριχιαστικό βίντεο blogger με τις βαλίτσες – “Είναι απαίσια εδώ, αισθάνομαι τον θάνατο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Serial killer Κύπρος: Σε εξέλιξη σήμερα η επιχείρηση για να βγάλουν τις βαλίτσες από το νερό στην «Κόκκινη Λίμνη».

28.04.2019 | 14:45

Serial killer Κύπρος: Την ανάσα κόβει το βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από την Κόκκινη Λίμνη, όπου πέταξε ο serial killer Νίκος Μεταξάς τα πτώματα των γυναικών που έπεσαν στα χέρια του. Το βίντεο ταξιδιωτικής blogger, η οποία επισκέφθηκε μαζί με το σύντροφό της την Κόκκινη Λίμνη και διαισθάνθηκε «το θάνατο στην ατμόσφαιρα», προκαλεί ανατριχίλα. Αναρτήθηκε στη σελίδα της SarahFunky στις 23 Φεβρουαρίου του 2018, λίγο αφότου ταξίδεψαν στο Μιτσερό για να ανακαλύψουν την Κόκκινη Λίμνη, που όπως επισημαίνει, την ύπαρξη της οποίας δεν γνωρίζουν καν πολλοί ντόπιοι.

«Κάπως έτσι γίνονται τα επεισόδια για φόνους», σχολιάζει ο άνδρας ενώ οδηγούν προς τον προορισμό τους, ξετυλίγοντας ένα σενάριο θρίλερ. Όταν φτάνουν μάλιστα στη λίμνη, τη «σκυτάλη» παίρνει η γυναίκα, τονίζοντας: «Είναι τόσο άσχημα εδώ, τόσο αηδιαστικά. Υπάρχει η αίσθηση του θανάτου». Σε κάποια στιγμή, δε, αναφωνεί: «Αισθάνομαι το θάνατο στον αέρα!». Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον reporter.com.cy, εκείνη τη στιγμή οι φόνοι της Livia, της Elena και της Maricar είχαν ήδη διαπραχθεί, ενώ τα πτώματά τους βρίσκονταν ήδη στις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη.

Σε ένα πλάνο, διακρίνεται μάλιστα κάτι που μοιάζει με βαλίτσα:

Πολίτης είχε φωτογραφίσει βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» από το 2017

Την ίδια ώρα, πολίτης που είχε επισκεφθεί την «Κόκκινη Λίμνη» κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2017 είχε φωτογραφίσει την περιοχή, ενώ του είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στην σχεδόν αποξηραμένη λίμνη υπήρχαν κάποιες βαλίτσες, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω σημασία. Όταν όμως προσφάτως αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer 35χρονου ιλάρχου, Νίκου Μεταξά ανέτρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους ανακριτές και να δώσει κατάθεση.

Αν πάντως υπήρχαν όντως βαλίτσες με πτώματα, αυτές πρέπει να σχετίζονται με τις δολοφονίες της 36χρονης και της 8χρονης κόρης της από τη Ρουμανία που είχαν εξαφανιστεί το Σεπτέμβριο του 2016. Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην «Κόκκινη Λίμνη», σύμφωνα με τον 35χρονο, υπάρχει ακόμα μια βαλίτσα με το πτώμα της 29χρονης Maricar Valdez η οποία δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2017. Τα νερά της λίμνης στην Κύπρο είναι κατακόκκινα και η ορατότητα στο εσωτερικό της είναι αδύνατη. Η λίμνη είναι αποτέλεσμα αμέλειας και παρατεταμένης μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Τη δεκαετία του ’50, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Μιτσερό μεταλλείο εξόρυξης σιδηροπυρίτη που έδωσε οικονομική ώθηση στην περιοχή. Ωστόσο, οι ντόπιοι εργάτες που δούλευαν εκεί υπέφεραν από την τοξικότητα της ατμόσφαιρας (παρουσίαζαν πνευμονοκονίαση) και πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Κάπως έτσι, το μεταλλείο έκλεισε δέκα χρόνια αργότερα. Οι εκρήξεις όμως κατά τη διάρκεια των εργασιών, δημιούργησαν την λίμνη αυτή, μόνιμη εστία μόλυνσης εδώ και δεκαετίες.

Προσπάθεια να ανασύρουν τις βαλίτσες

Η πυροσβεστική εντόπισε το Μεγάλο Σάββατο δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, που πιθανόν να πρόκειται για εκείνες που ομολόγησε ότι πέταξε ο 35χρονος Ίλαρχος. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν με ρομποτική κάμερα, ενώ στο σημείο μπήκαν σημαδούρες και σήμερα θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσής τους. Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει χθες, καθώς αναμενόταν το «πράσινο φως» από τις αναλύσεις για τη σύσταση του τοξικού νερού, προκειμένου να αποφασιστεί το είδος του εξοπλισμού που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι δύτες.

Προς ταυτοποίηση η Asmita

To πτώμα που βρέθηκε σε σχεδόν πλήρη αποσύνθεση σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας, όλα δείχνουν πως ανήκει στη 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία χρησιμοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το όνομα Khadka Anu. Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις αρχές του 2018 και οι φίλες της είχαν κάνει καταγγελία στο προξενείο του Νεπάλ, αλλά όχι στη Κυπριακή Αστυνομία, ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της στη λίστα με τις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί. Διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Ίλαρχος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» επικοινωνούσε μαζί της και την ημέρα που εξαφανίστηκε την είχε πάρει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι της. Έκτοτε δεν την είδε κανείς. Οι ανθρωπολόγοι καταβάλλουν προσπάθειες να ανασυστήσουν τον σκελετό της και να κάνουν ταυτοποίηση με DNA.

Έρευνες και στο φράγμα Ξυλιάτου

Στο μεταξύ, στο φράγμα Ξυλιάτου συνεχίζονται επί σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για τη σορό της 6χρονης Sierra, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δύτες εντόπισαν το Μ. Σάββατο ένα κομμάτι δέρμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί, για να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή σε ζώο. Όμως, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το συγκεκριμένο εύρημα. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Exit mobile version