Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξαφάνιση Μαντλίν: Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών της
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών της

Εξαφάνιση Μαντλίν: Τα ίχνη της μικρής Μαντλίν χάθηκαν στις 3 Μαΐου του 2007.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το θέρετρο Ocean Club στην Praia da Luz στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, και οι γονείς της δεν έχουν πάψει λεπτό να την αναζητούν.

Τα ίχνη της 3χρονης τότε Μαντλίν χάθηκαν στις 3 Μαΐου του 2007 από το θέρετρο, όπου έκανε διακοπές μαζί με τους γονείς της.

Δώδεκα χρόνια μετά και παρά τις έρευνες των Αρχών και της οικογένειας κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο κοριτσάκι.

Για πολλούς η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία».

Οι γονείς της θέλοντας να ευχαριστήσουν όσους τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, δημοσίευσαν στο Facebook, στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα, έγραψαν, «Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να ερευνούμε για την εξαφάνιση της Μαντλίν χάρη σε σας. Σας ευχαριστούμε».

Το άτυχο κορίτσι σε λίγες ημέρες θα γινόταν 16 χρονών.

Πρόσφατα, ένας εμπειρογνώμονας εγκληματολόγος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της Μαντλίν σε μόλις μία εβδομάδα, εάν η αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα κρίσιμα στοιχεία DNA που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση.

Ο δρ. Μαρκ Πέρλιν εκτιμά ότι πολύπλοκα δείγματα DNA αποτελούν το «κλειδί» για το τι πραγματικά συνέβη στο κορίτσι που αγνοείται από το 2007.

Η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου (FFS) διαθέτει 18 δείγματα από την έρευνα, για τα οποία ο Πέρλιν ζητάει τη δημοσίευσή τους.

«Νομίζω ότι η FSS δημιούργησε αξιόπιστα δεδομένα DNA και οι μέθοδοι τους ήταν αποδεδειγμένες εργαστηριακές μέθοδοι, μερικές από τις οποίες μάλιστα, καινοτόμες. Αλλά δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν σωστά τα δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Daily Star.

«Ανάλογα με τα στοιχεία, θα χρειαστούμε μία έως δύο εβδομάδες αφού θα το λάβουμε, προκειμένου να δώσουμε μια αρχική προκαταρκτική έκθεση», συμπλήρωσε στις 21 Απριλίου. Ο ίδιος έχει δηλώσει άλλωστε την πρόθεσή του να βοηθήσει στην έρευνα, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Βίντεο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις