Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φυλάκιση: Νέα καταδίκη για χρέη στο Δημόσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φυλάκιση: Νέα καταδίκη για χρέη στο Δημόσιο

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φυλάκιση: Λίγο μετά την απόφαση να κριθεί ένοχη σε φυλάκισης 18 μηνών, το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχώρησε σε νέα καταδίκη για το ίδιο αδίκημα.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φυλάκιση: Νέα καταδίκη για την Δήμητρα Λιάνη, με το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη με ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Λίγο μόλις καιρό μετά την απόφαση να κριθεί ένοχη σε φυλάκιση 18 μηνών για χρέη προς το Δημόσιο, το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας προχώρησε σε νέα καταδίκη πάλι για το ίδιο αδίκημα.

Η χήρα Ανδρέα Παπανδρέου ήταν απούσα από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να ερημοδικαστεί.

Σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ, το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διαδικασία, πρόκειται για ένα χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε και ρυθμιστεί.

Το δικαστήριο επεσήμανε πως ήδη η υπόθεση είχε λάβει τέσσερις αναβολές, καταλήγοντας πως θα έπρεπε να προχωρήσει τη διαδικασία δίχως την παρουσία συνηγόρου.

Έτσι, υιοθέτησε τη θέση της εισαγγελέως της έδρας, καταδικάζοντας την πρώην πρώτη κυρία.

Το ίδιο είχε συμβεί στα τέλη Μαρτίου, όταν και πάλι η ελληνική Δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη για διαφορετική οφειλή.

Τότε η Δήμητρα Λιάνη είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, η οποία είχε δηλώσει ότι στόχος ήταν το επόμενο διάστημα να πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή.

«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος, προσθέτοντας ότι υπήρχε κι άλλη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε να αποπληρώσει.

Η Δήμητρα Λιάνη μπορεί να μην παρευρέθηκε σε κάποια από τις ακροαματικές διαδικασίες για υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της, όμως από την εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρθηκε στην πρώτη καταδίκη της, κατηγορώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά της προβλήματα.

«Θέλουν την εξόντωση μου οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ. Να τελειώσετε την Λιάνη, αυτή ήταν η εντολή» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις