Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Νέες ψυχρολουσίες για τον αμετανόητο υπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Νέες ψυχρολουσίες για τον αμετανόητο υπουργό

Πολάκης - Κυμπουρόπουλος: Την πλάτη έχουν γυρίσει σχεδόν τα πιο ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον Παύλο Πολάκη.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Νέα “χαστούκια” για τον αμετανόητο Παύλο Πολάκη και τις δηλώσεις του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, αυτή τη φορά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των 53+, της εσωκομματικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο facebook παίρνει σαφείς αποστάσεις από το ύφος και την ουσία της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη και τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχουν όρια» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Όπως αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη» αλλά επισημαίνει: «Οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου στο facebook:

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Αντιδρά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα τονίζει ότι έχει «συνεργαστεί με τον Στέλιο, ως εκπρόσωπο του οργανισμού i-living, για την ανεξάρτητη διαβίωση των Ανθρώπων με Αναπηρίες».

«Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη» τονίζει η Κ. Κούνεβα και προσθέτει: «Το όραμα που ενστερνίζεται ο Στέλιος, τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης, που προϋποθέτει γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ισότιμη πρόσβαση των αναπήρων σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τον ενστερνιζόμαστε απόλυτα, και ο ίδιος νομίζω ότι το γνωρίζει καλά».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ωστόσο ότι «το ερώτημα είναι αν αυτό το όραμα το ενστερνίζεται και η ΝΔ» και εκφράζει την ευχή: «Μακάρι η παρουσία του Στέλιου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ να σηματοδοτεί κάποια ειλικρινή μεταστροφή και δέσμευσή της στα δικαιώματα των αναπήρων και στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος. Δυστυχώς, οι συστηματικές απειλές που εκτοξεύουν ο αρχηγός και τα στελέχη της ΝΔ κατά του κοινωνικού κράτους δεν μας προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο».

Για να καταλήξει η κα Κούνεβα: «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις προσβλητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται από την εφηβεία τους για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων».

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Οι υπόλοιπες αντιδράσεις εκ των έσω

Ανδρέας Ξανθός

Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό ήταν προφανές. Κυρίως, ήταν μια αχρείαστη δήλωση, που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που -κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας. Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα»

Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο»

Νίκος Φίλης

«Ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

Θεοδόσης Πελεγρίνης

«Η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρα δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση»

Χρήστος Σιμορέλης

Ήταν άστοχο από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, έως και ολίσθημα θα έλεγα η ανάρτηση που έκανε στο twitter και ανέβασε το ΦΕΚ με το οποίο προσλήφθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν γιατρός στο Ε.Σ.Υ… Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση.

Γιάννης Μπαλάφας

Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω»

Στέλιος Κούλογλου

Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και τώρα στην προεκλογική εκστρατεία».

Αντώνης Ρέλλας

«Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση».

Ο κ. Πολάκης όμως, επανέρχεται, για να δώσει τη δική του εκδοχή περί… αριστερής ηθικής:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις