Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βραζιλία: Οι Αρχές συνέλαβαν έναν… παπαγάλο ως μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών!
PLUS

Βραζιλία: Οι Αρχές συνέλαβαν έναν… παπαγάλο ως μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών!

Βραζιλία: Πάντως ο συλληφθείς κρατάει το... ράμφος του κλειστό

Βραζιλία: Σε μια αλλιώτικη «σύλληψη» προχώρησαν οι Αρχές σε μια μικρή κωμόπολη της φτωχικής πολιτείας Πιαούι, της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια εφόδου τους για την εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση και έναν… παπαγάλο, που ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος» για τους διακινητές συνεργούς του.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο Guardian, το πουλί φώναζε «μαμά, η αστυνομία» στους δύο διακινητές, κάθε φορά που έβλεπε περιπολικό ή στολή αστυνόμου.

Βραζιλία: Ένας άριστα εκπαιδευμένος «τσιλιαδόρος»

«Κατά πάσα πιθανότητα τον είχαν εκπαιδεύσει. Κάθε φορά που η αστυνομία πλησίαζε το κτήριο, ο παπαγάλος φώναζε» δήλωσε αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο παπαγάλος, εκτός από άριστα εκπαιδευμένος είναι και… εχέμυθος, αφού κρατά το ράμφος του ερμητικά κλειστό, από τη στιγμή που «συνελήφθη».

Βραζιλία: Το μέλλον του παπαγάλου

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον εξέταση, το πουλί χαίρει άκρας υγείας και «είναι εξαιρετικά υπάκουο».

Σύμφωνα με το κανάλι Globo ο παπαγάλος έχει ήδη παραδοθεί σε ζωολογικό κήπο όπου θα περάσει τους επόμενους τρεις μήνες προκειμένου να μάθει να πετάει ώστε τελικά να αφεθεί ελεύθερος.

 

Βραζιλία: Άλλα ζώα που έχουν… «συλληφθεί»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συμπαθής παπαγάλος δεν είναι το μόνο ζώο που έχει «συλληφθεί» από την αστυνομία, στο πλαίσιο της διαλεύκανσης εγκλημάτων.

Το 2008, κατά τη διάρκεια μιας εφόδου των αστυνομικών σε φαβέλα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, οι Αρχές κατάσχεσαν δύο μικρούς αλιγάτορες, με την υποψία ότι ντόπιοι γκάνγκστερ «τάιζαν» στα ζώα τους εχθρούς τους.

Ωστόσο ο πατέρας των ενός εκ των δύο συλληφθέντων απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο γιος του είχε μεν προσπαθήσει κάποτε να ταΐσει στο ζώο ένα πτώμα, αλλά εκείνο είχε αρνηθεί να φάει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις