Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κυμπορόπουλος: ο “Σφακιανός” έβαλε φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν την απομάκρυνσή του
ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΞΑΝΘΟΣ

Πολάκης – Κυμπορόπουλος: ο “Σφακιανός” έβαλε φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν την απομάκρυνσή του

Πολάκης - Κυμπορόπουλος: Πρώτη φορά τόσα στελέχη αντιδρούν για δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πολάκης – Κυμπορόπουλος: Τα πάνω – κάτω έχει φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης με την υβριστική του ανάρτηση σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Πολλοί μάλιστα, ζητούν την απομάκρυνσή του από το κόμμα.

Η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε βάρος ενός ανθρώπου με αναπηρία που έχει γράψει ιστορία με τη μάχη που έχει δώσει για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσφορία τους. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, τον στηρίζει απόλυτα.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να πάρει πίσω τις αναφορές του στο Facebook, αλλά και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, είπε ότι είναι λάθος η δήλωση Πολάκη.

Αυτή, όμως, που έκανε αίσθηση στο εσωτερικό του κόμματος ήταν η δήλωση του Νίκου Φίλη χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι πρέπει να βρει τρόπο να διορθώσει ο Παύλος Πολάκης την αστοχία του και ότι αυτές οι δηλώσεις δεν συμβαδίζουν με το ήθος του κόμματος.

Ο προϊστάμενος υπουργός του Παύλου Πολάκη, Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ:

«Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα».

Και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μάλιστα, ακολούθησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι «κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης» για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι «δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτόν τον διάλογο».

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Δεν τον χωράει το κόμμα».

Σε αυτό περιγράφεται η αγανάκτηση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη και βουλευτές πιστεύουν ότι με την ανάρτηση που έκανε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο Παύλος Πολάκης, έδωσε στη ΝΔ την ευκαιρία να αντεπιτεθεί.

Δριμεία κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και από την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Πολλάκις χυδαίος» προσθέτοντας στον υπέρτιτλο τη φράση «αξιολύπητος ο τραχύς αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ». «Εσωκομματικά πυρά εναντίον του αλλά τον στηρίζει (!!!) ξανά ο Τσίπρας» προσθέτει η εφημερίδα.

Νίκος Παππάς: Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ

«Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία», πρόσθεσε, μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ.

Η δήλωση του Νίκου Παππά στην ΕΡΤ

Στηρίζει ο Γιώργος Κυρίτσης

Πλάτη στον Παύλο Πολάκη έβαλε και ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, που χθες έγραψε στο Τwitter ότι «ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης άδικο», και χαρακτήρισε τις ύβρεις Πολάκη πολιτική κριτική.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, είπε ότι «όταν κάποιος εκτίθεται στον πολιτικό στίβο είναι αυτομάτως ανοιχτός και στην πολιτική κριτική. Δεν υπάρχει κάτι υβριστικό», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η άποψή του είναι και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρύ παρελθόν 

Ο Παύλος Πολάκης έχει φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του σε δύσκολη θέση πολλές φορές, με τις δηλώσεις του, τις αναρτήσεις του και τη συμπεριφορά του. Έχει καταδικαστεί σχετικά πρόσφατα και για τα όσα έλεγε και έγραφε για τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη του ΣΚΑΙ και μάλιστα του επιδικάστηκε και χρηματικό πρόστιμο.

Μόνο που η δικαίωση του δημοσιογράφου- που ο Παύλος Πολάκης τον κατηγορούσε άδικα ότι έχει διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ- ήρθε πολύ αργά, αφού ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε από την ζωή από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία μόλις 43 ετών. Και σαν να μην έφθανε η καταδίκη, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θα κάνει έφεση και θα αντιμετωπίσει δικαστικά την οικογένεια του δημοσιογράφου σε δεύτερο βαθμό.

Ενώ εκκρεμεί στη Βουλή και η αίτηση για άρση της ασυλίας του, με την κατηγορία ότι ηχογραφούσε παράνομα τη συνομιλία του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις