Αστυνομικός σκύλος: Ο “Άτλας” που σήκωσε τον “λευκό θάνατο” κάτω από τη μπαταρία αυτοκινήτου

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός σκύλος: Ο “Άτλας” που σήκωσε τον “λευκό θάνατο” κάτω από τη μπαταρία αυτοκινήτου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αστυνομικός σκύλος: Ο τετράποδος "βοηθός" της Αστυνομίας μυρίστηκε τα ναρκωτικά κάτω από τη μπαταρία.

24.04.2019 | 17:23

Αστυνομικός σκύλος: Παρουσία του «Άτλαντα», δίπλα στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ  Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε η παρουσίαση υπόθεσης κατάσχεσης ποσότητας «λευκού θανάτου».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών

Όπου «Άτλας», ο τετραπέρατος σκύλος-ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος με τη… μουσούδα του, έφερε στο φως υπόθεση καμουφλαρισμένης μεταφοράς ηρωίνης από έναν 48χρονο.

Ο «Άτλας», χώνοντας βαθιά τη μύτη του στο χώρο της μηχανής του ύποπτου αυτοκινήτου, ανέσυρε τα ναρκωτικά από τη θέση της μπαταρίας του οχήματος.

Είχε τοποθετήσει μικρότερη μπαταρία

Όπως απεδείχθη, ο μεταφορέας των ναρκωτικών, είχε αλλάξει την κανονική μπαταρία με μικρότερη για να εξοικονομήσει έτσι ωφέλιμο χώρο προκειμένου να αποκρύψει τις συσκευασίες.

Εισαγωγή από Βουλγαρία

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη από τη Δίωξη στις Σέρρες, 48χρονος Έλληνας, που έφερνε ποσότητες ηρωίνης και τραμαδόλης (οπιούχα νοθευτική ουσία) από την Βουλγαρία, νόθευε τα ναρκωτικά σε αυτοσχέδιο εργαστήριο και τα προωθούσε στην αγορά.

Τι λέει η Αστυνομία

«Ο δράστης», ανακοινώθηκε «είχε αντικαταστήσει την μπαταρία στο αυτοκίνητό του με άλλη μικρότερου μεγέθους ώστε να αποκτήσει ωφέλιμο χώρο στην βάση της μπαταρίας και να τον χρησιμοποιήσει ως κρύπτη για την μεταφορά της ηρωίνης».

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν το εργαστήριο και τα υπόλοιπα ναρκωτικά που είχε αποθηκευμένα.

Συνολικά τρεις συσκευασίες

Αναφερόμενος στον ικανότατο σκύλο, ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος  Α, Πέτρος Τάνος, ανέφερε:

«Εντοπίστηκαν από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών, καλά κρυμμένες σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του οχήματος, συνολικά τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 614 γραμμαρίων και ποσότητα ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλης βάρους 1 κιλού».

Ηρωίνη, τραμαδόλη και πρέσσα

Επίσης στην κατοχή του και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν 7 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 254,2 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλης συνολικού βάρους 685 γραμμαρίων, και μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμιξης.

Η νόθευση των ναρκωτικών ουσιών

Χρησιμοποιούνται ως μέσα για τη νόθευση των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι και 275 φυσίγγια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Exit mobile version