Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δήμος Ζωγράφου: Δέσμευση για δουλειά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ζωγράφου: Δέσμευση για δουλειά

Δήμος Ζωγράφου: Δεν υπάρχει ίσως ευνοϊκότερη χρονική συγκυρία από αυτή του Πάσχα για όποιον θέλει να μιλήσει για ανάταση, ανάσταση και λοιπές μεγαλοστομίες όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση

από τη Σάββη Ζαφειροπούλου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Ζωγράφου, «Ζωγράφου, ώρα για δουλειά, ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη»

Δεν υπάρχει ίσως ευνοϊκότερη χρονική συγκυρία από αυτή του Πάσχα για όποιον θέλει να μιλήσει για ανάταση, ανάσταση και λοιπές μεγαλοστομίες όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι στη συνείδηση του μέσου πολίτη τα λεγόμενα των πολιτευόμενων έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ, που αν δεν ταυτίζονται με το ψέμα, συνιστούν περισσότερο ευχολόγια παρά προγραμματικές δηλώσεις. Κι αυτό γιατί εκφράζουν μια Ελλάδα που όλοι θέλουμε να ξεπεράσουμε. Μια Ελλάδα που αδιαφορεί για κάθε είδους μακροπρόθεσμη εργασία και επένδυση και ψάχνει παντού τις αρπαχτές και την ευκαιριακή προβολή.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η εργασία, το αποτέλεσμα, και όχι τα λόγια. Από την άλλη ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης συνιστά ένα πεδίο, το οποίο μπορεί να έχει άμεσο και ορατό αντίκρισμα στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Κι αυτός είναι ο ένας από τους δύο κύριους λόγους, που αποφάσισα να δεσμευτώ με αυτή. Και χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα, γιατί θεωρώ δέσμευση την ενασχόλησή μου με τα κοινά. Δέσμευση για εργασία, δέσμευση για διαφάνεια, δέσμευση για λειτουργική και εύτακτη καθημερινότητα στην πόλη μας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η παράταξη «Ζωγράφου, ώρα για δουλειά, ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη» του Βασίλη Θώδα φέρει ακριβώς το νόημα του τίτλου της. Είναι ένας ενωτικός φορέας, που εστιάζει πρωτίστως στην εργασία. Στην μακροπρόθεσμη προσπάθεια. Στην αφανή, χωρίς τυμπανοκρουσίες ενεργητικότητα. Αν, λοιπόν, αυτές τις μέρες μπορώ να ευχηθώ κάτι για τη μελλοντική διοίκηση δήμου μας, είναι ακριβώς αυτό: ταπεινότητα και δέσμευση για δουλειά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις