Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου: Πήγε να το παίξει «ξέγνοιαστος καβαλάρης» αλλά δεν του βγήκε σε καλό (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου: Πήγε να το παίξει «ξέγνοιαστος καβαλάρης» αλλά δεν του βγήκε σε καλό (vid)

Μπολσονάρου: Το βίντεο που ανέβασε στα social media ο ακροδεξιός ηγέτης και κατέγραφε τη βόλτα με τη μηχανή του τον έβαλε σε μπελάδες

Μπολσονάρου: Ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις σε λαϊκές γειτονιές της χώρας του, με σκοπό φυσικά να πείσει τους φτωχούς πολίτες ότι είναι κι αυτός… παιδί του λαού και ότι κατανοεί τα προβλήματά τους.

Ανήμερα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών όμως, ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας το… τερμάτισε, θέλοντας μάλλον να συνδυάσει το προφίλ του «λαϊκού παιδιού» με εκείνο του «κουλ μηχανόβιου».

Έτσι, o λαϊκιστής πρόεδρος καβάλησε την μηχανή του και βγήκε βόλτα σε μια φτωχογειτονιά για να μιλήσει με τους πολίτες και φυσικά να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Μια κάμερα που τον συνόδευε (μαζί με τους φρουρούς του) καθ’ όλη τη διάρκεια της… αυθόρμητης βόλτας, τραβούσε καρέ καρέ τους διαλόγους με τον κόσμο, και το κλιπ που προέκυψε δημοσιεύτηκε σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς της κυβέρνησης στα social media.

Τελικά όμως… η βόλτα βγήκε ξινή στον Μπολσονάρου.

Την επόμενη μέρα της βόλτας του Βραζιλιάνου ηγέτη, ένας νομικός κατηγόρησε δημόσια τον Μπολσονάρου ότι παραβίασε παραπάνω από έναν κανονισμό της Τροχαίας, μαρσάροντας δυνατά και φορώντας με τελείως λάθος τρόπο το κράνος του.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές παραβιάσεις» εξηγεί ο Μαουρίτσιο Τζανούτζι, νομικός που ειδικεύεται στον τομέα των Μεταφορών. «Ως ηγέτης ενός έθνους έδωσε ένα πολύ κακό παράδειγμα για το πώς πρέπει κανείς να οδηγεί μηχανή», συμπληρώνει ο νομικός στην εφημερίδα «Φόλια ντε Σάου Πάουλου».

Jair Bolsonaro

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει νόμου, ο Μπολσονάρου πρέπει να τιμωρηθεί όχι μόνο με επιβολή προστίμου, αλλά και με προσωρινή αφαίρεση του διπλώματος οδήγησής του.

Η εφημερίδα πάντως που επικοινώνησε με το γραφείο του Βραζιλιάνου προέδρου, ρωτώντας εάν ο Μπολσονάρου έχει καν δίπλωμα για την οδήγηση μηχανής, δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις