Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά: Σπείρα ακολουθούσε και λήστευε ηλικιωμένους στα Πατήσια
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: Σπείρα ακολουθούσε και λήστευε ηλικιωμένους στα Πατήσια

Συμμορία Ρομά: Εφιάλτης για ηλικιωμένους η επιστροφή στην πολυκατοικία.

Συμμορία Ρομά: Συμμορία νεαρών και ανήλικων Ρομά, μετέτρεπε σε εφιάλτη, τον περίπατο, τα δρομολόγια για τις δουλειές η και την επιστροφή, ιδιαίτερα ηλικιωμένων ανθρώπων, στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων αλλά και στις γύρω συνοικίες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τουλάχιστον 11 οι επιθέσεις

Μετά από τουλάχιστον έντεκα επιθέσεις για ληστεία, είτε στους δρόμους είτε στις εισόδους πολυκατοικιών, για αρπαγή μετρητών, αλλά και κοσμημάτων που έφεραν πάνω τους, οι αστυνομικοί του Τμήματος  Ασφαλείας Πατησίων έφθασαν σε συλλήψεις.

Ηλικίας από 14 έως 19 χρονών οι δράστες

Έτσι, βρέθηκαν με χειροπέδες τέσσερις εμπλεκόμενοι, ηλικίας 14, 16, 17 και 19 ετών.

Τους ακινητοποίησαν με χρήση βίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας,  τα μέλη της σπείρας “προσέγγιζαν ηλικιωμένους στο δρόμο ή τους ακολουθούσαν εντός των πολυκατοικιών όπου διέμεναν και με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν αλυσίδες από το λαιμό τους”.

Επιχείρηση σύλληψης στο Περιστέρι

Μετά από τις έρευνες, λόγω των συνεχών καταγγελιών από πολίτες, το Τμήμα Ασφαλείας των Πατησίων ταυτοποίησε τους δράστες και σε επιχείρηση, που ακολούθησε στο… Περιστέρι, συνελήφθησαν και οι τέσσερις.

Η έρευνα συνεχίζεται

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες.

Εύβοια: Ψάχνουν τους κουκουλοφόρους με το κουζινομάχαιρο

Τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία στην Εύβοια, προσπαθεί να εντοπίσει μέλη συμμορίας κουκουλοφόρων, οι οποίοι εισέβαλαν σε σπίτι 66χρονης στην Αυλίδα και άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα, αφού δεν βρήκαν μετρητά.

Στις 10 και 30 το πρωί μέσα στο σπίτι

Όπως ανέφερε, στις 10 και 30 το πρωί και ενώ έκανε τις δουλειές της, είδε με τρόμο μπροστά της τρεις ληστές με ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια.

Άρπαξε μαχαίρι από την κουζίνα

Άρχισαν να απαιτούν τα χρήματα, που είχε. Η γυναίκα τους είπε ότι δεν είχε λεφτά και τότε ένας από τους τρεις κακοποιούς, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο από την κουζίνα και την απείλησε προκαλώντας της εκδορά στο χέρι.

Το πέταξαν στην αυλή

Φεύγοντας, οι δράστες πέταξαν το κουζινομάχαιρο στην αυλή του σπιτιού και εκεί το βρήκε και το παρέδωσε στα εγκληματολογικά εργαστήρια μη τυχόν εντοπιστούν αποτυπώματα η στοιχεία D.N.A.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις