Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυκουρέζος: Θα αποδειχθεί η αλήθεια, ορισμένοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Λυκουρέζος: Θα αποδειχθεί η αλήθεια, ορισμένοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά (vid)

Λυκουρέζος: Ο ποινικολόγος δήλωσε συγκινημένος από το κύμα συμπαράστασης από τον δικηγορικό κόσμο προς το πρόσωπό του.

Λυκουρέζος: Ικανοποιημένος από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και μετά την καταβολή εγγύησης εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, λίγες ώρες αφού επέστρεψε στο σπίτι του.

Δήλωσε επίσης συγκινημένος από το κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης από τον δικηγορικό κόσμο προς το πρόσωπό του.

Ο γνωστός ποινικολόγος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της εμπλοκής στο κύκλωμα της «μαφίας» των φυλακών δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως «έχω εμπιστοσύνη στους κριτές μου» και πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

«Δεν έχω κανέναν δισταγμό ότι όλο αυτό είναι ατεκμηρίωτο» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σημείωσε πως «δεν με αφορά το θέμα της μαφίας των φυλακών.Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου. Θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι δεν υπάρχει κάτι».

Δεν έκρυψε και την εκτίμησή του πως η υπόθεσή του έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά.

«Αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά». Μάλιστα, επιτέθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας πως δεν προτίθεται να αποσύρει τηναγωγή που έχει καταθέσει.

Όπως είπε, η κα Παπακώστα, παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη απόφαση.

«Θα επιμείνω, η αναδίπλωση ήταν ατυχέστατη και το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Πέντε ημέρες μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου.

Οι δύο ποινικολόγοι έδωσαν «μάχη» προκειμένου να υπεραμυνθούν της αθωώτητάς τους, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να δρούσε από το 2014 και να έχει ως εγκεφάλους Αλβανούς κακοποιούς, έγκλειστους των φυλακών.

Και οι δύο έριξαν τα «βέλη» τους στον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι του ζητήθηκε ποσό 2 εκ. ευρώ προκειμένου να αποσυρθεί ο προφυλακισμένος, για την ίδια υπόθεση, δικηγόρος, Γ. Αντωνόπουλος από την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Λυκουρέζος: Η Παπακώστα τα “μαζεύει”

“Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

Αυτό τόνισε σε δήλωσή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα συγχαίροντας την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει», όπως συμπλήρωσε.

«Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη»

«Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στη διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».

«Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού» τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατέθεσε αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα η οποία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο ποινικολόγος «διαβιούσε λάθρα, χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης, όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι, πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Με την αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε ο ποινικολόγος για την δήλωση της υφυπουργού, διεκδικεί το ποσό των 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις