Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Σταματιάδη: Νέες αποκαλύψεις για τους κακοποιούς – 300.000 ευρώ η λεία
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταματιάδη: Νέες αποκαλύψεις για τους κακοποιούς – 300.000 ευρώ η λεία

Δολοφονία Σταματιάδη: Τη μισή Ελλάδα είχαν "οργώσει" οι κακοποιοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Δολοφονία Σταματιάδη: Σε κάτι λιγότερο από τη… μισή Ελλάδα έχουν δράσει με ληστρικές επιδρομές σε σπίτια, τα περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας Αλβανών κακοποιών που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, πέρσι τη Μεγάλη Δευτέρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε δώδεκα νομούς

Η νέα εκτενής έρευνα της Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία κατέληξε στη διαπίστωση ότι η συμμορία των οκτώ συνολικά κακοποιών είχε εξαπολύσει ληστρικές επιδρομές σε άλλους δώδεκα Νομούς της χώρας!

Κι έτσι, προστίθενται στις ήδη ταυτοποιημένες 56 διαρρήξεις σπιτιών, άλλες εξήντα εννέα και ίσως η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Συνεχίστηκε η έρευνα σε πολλούς νομούς

Από την εξάρθρωση της σπείρας των σκληρών κακοποιών τον περασμένο Φεβρουάριο με τη σύλληψη κάποιων εξ’ αυτών, η έρευνα για την δράση τους συνεχίστηκε σε όλη την χώρα, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρακτική τους ήταν να στοχοποιούν σπίτια κυρίως σε χωριά της επαρχίας.

Οι πιο ταχείς εισβολείς σπιτιών

Χαρακτηριστικό της ταχύτητας με την οποία ενεργούσαν είναι το γεγονός ότι σε μόλις ένα απόγευμα κατάφεραν να διαρρήξουν σε μια περιοχή της Κατερίνης, έξι σπίτια!

Μέχρι τώρα, όπως είχε προκύψει από την  έρευνα της Ασφάλειας Αττικής,  είχε προκύψει πως οι κακοποιοί είχαν πραγματοποιήσει δύο ένοπλες ληστείες, 55 διαρρήξεις σε σπίτια, 9 απόπειρες διάρρηξης και μία απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ.

Είχαν συμβεί σε 4 νομούς

Όλα αυτά, στην Αττική, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.

Η Ασφάλεια τότε είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για σκληρούς κακοποιούς που ήδη είχαν ποινικό μητρώο για συναφή αδικήματα.

Περιοδείες… διαρρήξεων

Καθώς προέκυπτε ότι οι συγκεκριμένοι έκαναν ουσιαστικά… περιοδείες σε Νομούς της χώρας, δόθηκε εντολή να ερευνήσουν όλες οι τοπικές υπηρεσίες τι συνέβη στον χώρο ευθύνης τους.

Στις 300.000 ευρώ η λεία τους

Η δράση τους εντοπίζεται κυρίως σε χωριά, όπου παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα σπιτιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Οι νομοί που άφησαν ίχνη

Συνολικά, λοιπόν, έχουν διαπράξει διαρρήξεις σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Λακωνία, μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα!

Τέσσερις έχουν προφυλακιστεί

Τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται ήδη στις φυλακές για τις διαρρήξεις.

Ένας συνελήφθη στο Βέλγιο, τρεις καταζητούνται

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του επιχειρηματία Σταματιάδη, ένας από τους δράστες και μέλος της οργάνωσης, συνελήφθη στο Βέλγιο και εκδίδεται σύντομα στην Ελλάδα, άλλοι δύο Αλβανοί έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν σε χώρες της Ευρώπης ενώ προσπάθεια γίνεται να ταυτοποιηθεί και ο τέταρτος που εισέβαλε μαζί τους στη μονοκατοικία του επιχειρηματία πέρσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις