Απάτη – τροχαία: Νέα υπόθεση με τηλεφωνήματα τρόμου – Συνελήφθη ένας, αναζητούνται τρεις

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη – τροχαία: Νέα υπόθεση με τηλεφωνήματα τρόμου – Συνελήφθη ένας, αναζητούνται τρεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτη - τροχαία: Τους δύο τελευταίους μήνες είχαν αποσπάσει πάνω από 65.000 ευρώ.

23.04.2019 | 22:07

Απάτη – τροχαία: Εξαρθρώνεται νέα οργάνωση απάτης με επίκεντρο δήθεν τροχαία που επικαλούνται και για το “κουκούλωμα” των οποίων αποσπούν μεγάλα ποσά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι όμως. Αν και έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία της τεράστιας απάτης με τα δήθεν τροχαία δυστυχήματα, όπου οι δράστες, εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί, απαιτούν τηλεφωνικά, μεγάλα χρηματικά ποσά, τάχα για να… απαλλάξουν τους “υπαίτιους” οδηγούς, δεκάδες πολίτες εξακολουθούν να δίνουν πίστη στα τηλεφωνήματα του τρόμου.

“Βομβαρδισμός” τηλεφωνημάτων

Αυτή τη φορά είναι η Ασφάλεια Ηρακλείου που εξαρθρώνει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραξαν απάτες και απόπειρες απατών στην πόλη του Ηρακλείου με “βομβαρδισμό” τηλεφωνημάτων σε ανύποπτους ανθρώπους στη διάρκεια του 24ώρου.

Ένας πολίτης “ντετέκτιβ”

Χάρη σε έναν πολίτη ο οποίος αντελήφθη ότι το τηλεφώνημα, που τον “πληροφορούσε” ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο είχε προκαλέσει βαρύ τροχαίο και για να απαλλαγεί της κατηγορίας χρειάζονταν χρήματα για να “λαδωθεί” ο αστυνομικός, ενημέρωσε την… κανονική Αστυνομία.

Επενέβησαν την ώρα της παραλαβής

Άνδρες της Ασφάλειας καθοδήγησαν το παρ ολίγον θύμα και στο ραντεβού για την δήθεν παράδοση των χρημάτων που ζητούσε ο αστυνομικός – “μαϊμού”, επενέβησαν και συνέλαβαν τον… εισπράκτορα.

Ψάχνουν τον “αστυνομικό”

Πρόκειται για 62χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ αναζητούνται ο  αλλοδαπός “αστυνομικός”, που πραγματοποιούσε τα τηλεφωνήματα και δύο ακόμη συνεργοί του, επίσης αλλοδαποί, που έπαιζαν το ρόλο των… βοηθών του!

Από τον Φεβρουάριο η δράση τους

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20.02.2019 έως και την 21.04.2019, είχαν διαπράξει δεκατρείς απάτες και τέσσερις απόπειρες απάτης σε βάρος ισάριθμων πολιτών, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 65.670 ευρώ και κοσμήματα των οποίων η αξία δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί.

Σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα

Τηλεφωνούσαν μαζικά και σε ακαθόριστο χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τυχαίες σταθερές και κατά περίπτωση κινητές τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού.

Προκαλούσαν πανικό και σύγχυση στα θύματα

Στη συνέχεια όταν στην τηλεφωνική γραμμή απαντούσαν ηλικιωμένα άτομα, τότε οι δράστες τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο επικαλούμενοι την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου, σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσαν χρήματα.

Exit mobile version