Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 50 Αποχρώσεις του Γκρι: Έξαλλοι οι Αλβανοί με τη συγγραφέα της ερωτικής σειράς βιβλίων
PLUS

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Έξαλλοι οι Αλβανοί με τη συγγραφέα της ερωτικής σειράς βιβλίων

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Η E.L. James κατάφερε να εξοργίσει έναν ολόκληρο λαό με το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «The Mister»

50 Αποχρώσεις του Γκρι: «Φωτιά» στις διπλωματικές σχέσεις Αλβανίας-Ηνωμένου Βασιλείου έχει βάλει η Βρετανίδα συγγραφέας του «50 Αποχρώσεις του Γκρι», E.L. James.

Η πλοκή της νέας της ερωτικής νουβέλας με τίτλο «The Mister» έχει εξοργίσει τους Αλβανούς, καθώς περιέχει αναφορές σε πρακτικές μαφίας στην χώρα τους, δίνοντας έμφαση στο sex trafficking.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι επικριτές της, η συγγραφέας σκιαγραφεί μια μάλλον ζοφερή εικόνα για τους ίδιους τους Αλβανούς και τις συνήθειές τους στο νέο της βιβλίο, διασύροντάς τους διεθνώς.

 

 

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Τα στοιχεία του «The Mister» βιβλίου που εξόργισαν τους Αλβανούς

 

Στο βιβλίο «The Mister» κεντρική ηρωιδα είναι μια φτωχή Αλβανίδα καθαρίστρια, θύμα εμπόρων λευκής σαρκός, η οποία ερωτεύεται τον Αγγλο αριστοκράτη εργοδότη της.

Σε αρκετά σημεία του βιβλίου, η κατά τ’ άλλα συμπαθής και αγνή ηρωίδα εμφανίζεται να σαστίζει ακόμα και μπροστά σε απλά αντικείμενα, όπως ένα smartphone, αλλά και να εντυπωσιάζεται από τις «μαγικές κάρτες» που οι Βρετανοί χρησιμοποιούν για «τραβάνε» χρήματα από ATM. Ναι, καλά καταλάβατε, η συγγράφεας εννοεί τις τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων.

 

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Η παρέμβαση του Πρέσβη

Το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του βιβλίου προκάλεσε την παρέμβαση του πρέσβη στο Λονδίνο, Qirjako Qirko, ο οποίος δήλωσε στην Telegraph ιδιαίτερα ενοχλημένος για την εικόνα που αυτό δημιουργεί για τους συμπατριώτες του.

«Οι Αλβανοί είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που θα συναντήσεις στη ζωή του, οι πιο φιλικοί» υποστήριξε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι πολύ που υπάρχει ένα τέτοιο μυθιστόρημα, το οποίο δημιουργεί μια τόσο αρνητική εικόνα για τους συμπατριώτες μου.

Ο κ. Qirko τόνισε ότι σήμερα ζουν 12.000 Αλβανοί στο Λονδίνο, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι τίμιοι και εργατικοί πολίτες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγγραφέας, σε συνέντευξη στους New York Times, εξήγησε ότι έκανε εκτενή έρευνα για την Αλβανία προτού γράψει το νέο της βιβλίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις