Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βίντεο σοκ: Δεσμοφύλακες αφήνουν νεοναζί βαρυποινίτη να μαχαιρώσει μαύρους συγκρατούμενούς του
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Δεσμοφύλακες αφήνουν νεοναζί βαρυποινίτη να μαχαιρώσει μαύρους συγκρατούμενούς του

Βίντεο σοκ: Οι τέσσερις μαύροι κρατούμενοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες σε ένα τραπέζι, όταν ο ρατσιστής βαρυποινίτης τους επιτέθηκε

Βίντεο σοκ: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής του Οχάιο κατηγορούνται ότι «έκαναν τα στραβά μάτια» προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια δολοφονική επίθεση εις βάρος μαύρων κρατουμένων μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν τα θύματα της επίθεσης, δύο δεσμοφύλακες όχι μόνο επέτρεψαν να γίνει η επίθεση «με την ευλογία τους» αλλά παρακολουθούσαν γελώντας από το παράθυρο μιας πόρτας, ενώ ο Γκρεγκ Ρέινκε, μέλος κλίκας νεοναζί της φυλακής, κατακρεουργούσε τέσσερις μαύρους συγκρατούμενούς του, που ήταν δεμένοι με χειροπέδες σε ένα τραπέζι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δεσμοφύλακες είχαν αφήσει στην ίδια αίθουσα τους τέσσερις μαύρους κρατούμενους μαζί με τον Ρέινκε. Όπως καταγγέλλουν όμως οι τέσσερις άνδρες, λίγο πριν την επίθεση οι δεσμοφύλακες είχαν κάνει σωματικό έλεγχο μόνο στους ίδιους και όχι στον νεοναζί συγκρατούμενό τους.

Με ένα κλειδί που ίσως του χορήγησαν οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο τελευταίος ξεφορτώθηκε τις χειροπέδες του, αμέσως μόλις οι δεσμοφύλακες αποχώρησαν στην αίθουσα.

 

Βίντεο σοκ: Πώς έγινε η επίθεση

 

Βγάζοντας ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από την κάλτσα του, ο νεοναζί κρατούμενος άρχισε να κυνηγάει γύρω από το τραπέζι και να μαχαιρώνει τους τέσσερις άνδρες.

Εκείνοι ανήμποροι μπορούσαν μονάχα τρέχουν γύρω γύρω για να του ξεφύγουν, αφού ήταν δεμένοι με χειροπέδες.

Μετά από λίγη ώρα ένας από τους μαύρους κρατούμενους κατάφερε να αποδεσμευθεί και να ακινητοποιήσει τον Ρέινκε στο έδαφος. Μόνον τότε παρενέβησαν οι δεσμοφύλακες και μπήκαν στην αίθουσα για να σταματήσουν την επίθεση.

Αδιαφορώντας για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν οι κρατούμενοι, οι δεσμοφύλακες καθυστέρησαν πάνω από 10 λεπτά να φωνάξουν κάποιον από τη νοσηλευτική μονάδα να δει τα τραύματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαρυποινίτης Ρέινκε, ο οποίος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια επιπλέον κάθειρξη για την επίθεση, έχει δηλώσει ότι οι δεσμοφύλακες δεν συμμετείχαν στην επίθεση, «αλλά ούτε και την σταμάτησαν ενώ μπορούσαν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις