Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Καταστρεπτικοί οι νέοι περιορισμοί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Καταστρεπτικοί οι νέοι περιορισμοί

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Μετά την Μαδρίτη και η Αθήνα περνά σε επιβολή κανόνων που θα καταστρέψουν κυριολεκτικά το θεσμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Μετά την Μαδρίτη και η Αθήνα περνά σε επιβολή κανόνων που θα καταστρέψουν κυριολεκτικά το θεσμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η διυπουργική Επιτροπή (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού), μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, φαίνεται να καταλήγει σε νέους σημαντικούς περιορισμούς σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών. Αυτό για να περιορίσει δραστικά την αύξηση του τουρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Οι υπό διαμόρφωση εισηγήσεις της επιτροπής περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:

Α. Απαγόρευση βραχυχρόνιων μισθώσεων

  1. Σε ακτίνα 1250 μέτρων από την Ακρόπολη και το Μουσείο της. Στόχος να συμπεριληφθεί ολόκληρο το Κουκάκι και η συνοικία Φιλοπάππου.
  2. Σε ολόκληρο το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, στο Κέντρο, τα Λαδάδικα και την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Στόχος να μην διαταράσσεται η οικονομική (εμπορική και βιοτεχνική) ζωή και δραστηριότητα των πόλεων και να μην ενοχλούνται οι καταστηματάρχες.
  3. Σε ακτίνα 500 μέτρων από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και γενικά τουριστικά αξιοθέατα, δημόσιες και ιδιωτικές πλαζ και κολυμβητήρια, λιμάνια, σταθμούς μετρό, ηλεκτρικού και τραμ. Στόχος να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με άλλα καταλύματα.
  4. Για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ετησίως. Μετά το διάστημα αυτό θα μπορούν να διατίθενται μόνον δωρεάν σε ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές και κατόχους διεθνούς ή εθνικής κάρτας απορίας (green card).

Β. Προσόντα διαχειριστών καταλυμάτων (hosts)

Οι διαχειριστές καταλυμάτων (hosts) θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πανεπιστημιακού πτυχίου ή ΤΕΙ, τριών ξένων γλωσσών. Επίσης, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Skype Business ή τουλάχιστον Microsoft Outlook και Gmail. H αναγνώριση της ιδιότητας του superhost προϋποθέτει επαρκή γνώση (γραφής και ανάγνωσης) της κινεζικής γλώσσας.

Γ. Υποχρεωτικός εξοπλισμός καταλυμάτων

Για να αναβαθμιστεί το επίπεδο των καταλυμάτων, αυτά θα πρέπει να διαθέτουν οπωσδήποτε τρία σετ πανωσέντονα-κατωσέντονα. Ακόμη χράμια, βελέντζες και φλοκάτες δαπέδου με δωρεάν ξύλα τζακιού κατά τη χειμερινή περίοδο. Επίσης, και κουνουπιέρες κατά τη θερινή, με δωρεάν χορήγηση αντικουνουπικών (φιδάκι κ.λπ.). Επίσης καθαριστικά, σαπωνοειδή και αιθέρια έλαια εντριβών (μασάζ). Οι σύλλογοι των ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων κατήγγειλαν την πλήρη έλλειψη διαλόγου κατά την συζήτηση και κατάρτιση των παραπάνω απαράδεκτων προτάσεων. Ήδη ετοιμάζουν μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της 31ης Απριλίου, και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο προεδρείο της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις