Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη – “Κρύφτηκα από τον φόβο μου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη – “Κρύφτηκα από τον φόβο μου”

Εκλογές 2019: Όπως υποστήριξε, ο Αλέξης Τσίπρας, "το μήνυμα που παίρνουμε είναι ότι ο λαός δεν θέλει επιστροφή στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, του ΔΝΤ"¨.

Εκλογές 2019: Πλαισιωμένος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, όπως τον Πέτρο Κόκκαλη, ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της διαπλοκής, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ΚΙΝΑΛ και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση ενόψει των εκλογών στο κλειστό γυμναστήριο Απόλλωνα στην Πάτρα δεν απάντησε ωστόσο – για μια ακόμη φορά -στις σοβαρές καταγγελίες που είχε κάνει ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης με την συνέντευξή του στον ρ/σ Real.

Τσίπρας: «Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική αλλαγή»

«Κάποιοι έχουν το θράσος σήμερα να μιλούν για πολιτική αλλαγή. Όλοι γνωρίζουν πως αυτοί ζητούν την παλινόρθωση του χτες. Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής. Θέλουν να εφαρμόσουν μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των λίγων, των εκλεκτών, των ελίτ, υπέρ των φίλων και των κουμπάρων της οικογένειας που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ο λαός ήρθε στο προσκήνιο το 2015 και θα μείνει οριστικά στο προσκήνιο”

Όπως υποστήριξε, ο Αλέξης Τσίπρας, από την Πάτρα, «το μήνυμα που παίρνουμε είναι ότι ο λαός δεν θέλει επιστροφή στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, του ΔΝΤ. Η μεγάλη ιστορική πολιτική αλλαγή έγινε πράξη. Ο λαός ήρθε στο προσκήνιο το 2015 και θα μείνει οριστικά στο προσκήνιο»

«Σαμαράς-Βενιζέλος ναρκοθέτησαν την έξοδο από τα μνημόνια»

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πριν 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε.

Εκλογές 2019: «Θα είναι κόλαφος το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου για την ΝΔ»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Οι ολιγάρχες που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα στημένα. Όπως έστησαν τους αγώνες, έτσι θέλουν να στήσουν και το κλίμα προς τις εκλογές. Η μεγάλη τους ελπίδα ήταν να πάμε στις εθνικές εκλογές, πριν την Ευρωπαϊκή κάλπη. Και έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να αγχώνονται. Και βλέπουν πως στις 26 Μαΐου, θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έχουν στήσει. Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις, αλλά να κερδίζουμε στην κάλπη. Και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που ήθελαν να στήσουν. Θα είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και το αφήγημά του Και για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν τη διάθεση να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση. Για την καταστροφολογία, για την ταύτιση με το ΔΝΤ, για την ταύτιση με τον ανθέλληνα Βέμπερ, για την ταύτιση με τα πιο σκοτεινά και πιο λούμπεν στοιχεία της Ελληνικής Ολιγαρχίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκλογές 2019: «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να συγκυβερνήσουν για να αθωώσουν τον Μαρινάκη»

«Έβγαλαν προχτές τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους να πετάξει λάσπη σε μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας είπε ο διωκόμενος για εμπόριο ναρκωτικών; Μας είπε πως αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, θα μας πάει φυλακή. Και όταν τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που… κρύφτηκα από τον φόβο μου. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μαρινάκη που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι στο φως, που ανέλαβε αυτός ρόλο για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη. Που επαναλαμβάνει τις ίδιες απειλές που εξαπέλυσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ζητούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψουν στην εξουσία, αλλά για να συγκυβερνήσουν και να αθωώσουν τον κ. Μαρινάκη. Για να αθωώσουν τους κατηγορούμενους της Novartis, για να βάλουν στο αρχείο το σκάνδαλο με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να μην πληρώσουν ούτε ευρώ από τα δάνεια τους».

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του νομού.

«Την Τετάρτη 17 Απριλίου έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του τρένου από Κιάτο μέχρι Αίγιο. Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα, υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης. Η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απελευθερώνοντας την επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο. Από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» χρηματοδοτούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 120 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε μια προσωπική του δέσμευση στο περιφερειακό συνέδριο: «Ιδρύουμε την τέταρτη Νομική Σχολή της Χώρας εδώ στην Πάτρα, αλλά και το πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο. Για να γίνει η Πάτρα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο γνώσης, επιστήμης και καινοτομίας».

Εκλογές 2019: Στόχος να πείσει τους 17άρηδες να ψηφίσουν

Με στόχο να πείσει τους 17ρηδες που έχουν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου να μην επιλέξουν την αποχή αλλά να πάνε για πρώτη φορά στην κάλπη και να ψηφίσουν, ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα έκανε πολλές αναφορές στη νέα γενιά αφού ελπίζει σε αυτή την κατηγορία για να ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς που δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις

«Εμείς τους λέμε: Σας έχουμε εμπιστοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός , συμπληρώνοντας «Να σηκώσετε την Ελλάδα στους δικούς σας ώμους, και να πάρετε για πρώτη φορά το μέλλον στα δικά σας χέρια. Είμαστε δίπλα σας, να σας ακούσουμε, να σας καταλάβουμε, να σας εμπιστευτούμε. Γι αυτό πρωτοστατήσαμε για το δικαίωμα ψήφου στα 17, που πολέμησε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και ξέρουμε, ότι, με τη συμμετοχή τους -κάποιοι θέλουν την αποχή τους- πηγαίνετε στις κάλπες και μην αφήνετε αυτό το «όπλο» να το πάρουν κάποιοι. Οι νέοι θα δώσουν μήνυμα αντίστασης στο πισωγύρισμα, θα δώσουν μήνυμα δημοκρατίας και προόδου. Η μεγάλη πλειοψηφία της νέας γενιάς».

«Δεν είναι πατριωτισμός η σβάστικα του Χρυσαυγίτη»

«Δεν είναι πατριωτισμός να κρατάς την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στο χέρι του Χρυσαυγίτη», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «σαν αύριο, πριν 52 χρόνια κάποιοι άλλοι «πατριώτες» έβαλαν τη χώρα στο γύψο με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή Κύπρος. Δεν θα μας κάνουν αυτοί λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εκλογές 2019: Τα διλήμματα

«Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο και εκεί θέλουμε να πάμε. Και τα διλήμματα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν τεθεί. Και έχουν τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν.

«Το ένα πρόγραμμα, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και πιο εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν» είπε και ρώτησε: Ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει «ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, που οι ίδιοι το ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα; Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας;

«Με δυο λόγια, θα κληθούν να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Αυτό είναι το ερώτημα στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, και στις εθνικές εκλογές, που θα έρθουν το φθινόπωρο».

«Επειδή υπάρχουν και νεότεροι εδώ μέσα να πούμε το σύνθημα ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος- Σαμαράς» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στα σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημάνει δεξιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις