Κύπρος – δολοφονία: Φόβοι για serial killer – Βρήκαν κι άλλο πτώμα, ψάχνουν ακόμα τη σορό της 6χρονης

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος – δολοφονία: Φόβοι για serial killer – Βρήκαν κι άλλο πτώμα, ψάχνουν ακόμα τη σορό της 6χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κύπρος – δολοφονία: Την ίδια ώρα, κάμερες κατέδειξαν πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο όγκοι.

21.04.2019 | 07:46

Κύπρος – δολοφονία: Μουδιασμένη παρακολουθεί η Κύπρος αλλά και ολόκληρος ο κόσμος το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη.

Ενώ αναζητείται από τις Αρχές η 6χρονη Sierra Graze Seucaliuc, κόρη της πρώτης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, μίας 38χρονης της Marry Rose (Μαρί Ρόζε) από τις Φιλιππίνες, βρέθηκαν τα πτώματα δύο γυναικών σε μεταλλείο.

Ο υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού που ομολόγησε πως τις δολοφόνησε, υπέδειξε το σημείο στο οποίο έθαψε την 6χρονη αλλά οι Αρχές έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα πραγματικό θρίλερ.

Συγκεκριμένα στο μεταλλείο που βρέθηκε το πρώτο πτώμα βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου δύτες της ΕΜΑΚ καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη και μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Φοβούνται πώς υπάρχουν ακόμα δύο πτώματα μέσα στο νερό

Όπως μεταδίδει το philenews.com στο ίδιο φρεάτιο είχε εντοπιστεί την περασμένη Κυριακή και το πτώμα της Φιλιππινέζας στην περιοχή του Ξυλιάτου, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης της Κύπρου και η κοινή γνώμη είναι ανάστατοι και πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά σε δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κάμερες που εντόπισαν το Σάββατο το πτώμα της δεύτερης άγνωστης γυναίκας μετά από πολύωρες προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, φαίνεται να κατέδειξαν πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο όγκοι και εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ανθρώπινες σορούς.

Ο 35χρονος που κρατείται από τις Αρχές, παραδέχτηκε ενοχή και έδωσε πληροφορίες στους ανακριτές της υπόθεσης για τη μητέρα και το παιδί.

Παράλληλα για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος ένας 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης μαζί με τον 35χρονο, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να είχε πέσει θύμα πλεκτάνης του 35χρονου.

Τα είπε όλα

Ο 35χρονος υπολοχαγός ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του και έχει δυο κόρες 6 και 8 ετών, είχε γνωρίσει την Marry Rose από το Facebook. Φαίνεται πως διατηρούσαν σχέση για 6 μήνες και στις 4 Μαΐου πήγε με το αυτοκίνητο του και την παρέλαβε μαζί με την κόρη της από το σπίτι της στη Λάρνακα. Από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη της μητέρας και της κόρης.

Η εξαφάνιση τους δηλώθηκε από φίλη της 38χρονης, αλλά η αστυνομία μάλλον δεν έκανε εξαντλητική έρευνα και περιορίστηκε στην δημοσίευση των φωτογραφιών τους με την παράκληση, αν γνωρίζει κάποιος κάτι να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές. Αν η αστυνομία είχε κάνει έρευνα θα έβρισκε τα διαβατήρια της μητέρας και της κόρης, όπως και τα προσωπικά τους αντικείμενα στο σπίτι τους και θα διαπίστωνε ότι το πιθανότερο θα ήταν να τους έχει συμβεί κάτι. Αντιθέτως κυριάρχησε η άποψη ότι έφυγαν μέσω των κατεχομένων για τις Φιλιππίνες.

Τα κοινά στοιχεία στα δύο πτώματα

Ο δράστης των δύο δολοφονιών είναι σαφές ότι έδρασε με πανομοιότυπο τρόπο. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα, σύμφωνα με την kathimerini.com.cy.

Επίσης επέλεξε να ξεφορτωθεί και τα δύο πτώματα στο ίδιο μέρος. Με την εξακρίβωση της ταυτότητας της δεύτερης γυναίκας θα μπορέσει να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν και άλλα κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Ο άνθρωπος που έψαχνε απεγνωσμένα τη Mary Rose

Τα μηνύματα που «καίνε» τον «Ορέστη»

Ο 35χρονος ύποπτος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκάλυψε ο Alpha Κύπρου, o «Ορέστης» είχε συνομιλία με αδερφική φίλη 30χρονης που εξαφανίστηκε από το 2017.

Στη συνομιλία φαίνεται ότι ο «Ορέστης» ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στη γυναίκα για να συναντηθούν, ώστε να της αποκαλύψει στοιχεία για την εξαφάνιση της φίλης της.

Η γυναίκα αρνήθηκε να τον συναντήσει και του είπε να της στείλει μέσω μηνύματος ό,τι είχε να της πει.

Αναφέρεται επίσης και στη μητέρα της αγνοούμενης και της επεσήμανε ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία για την εξαφάνιση, λέγοντας της ότι όταν βρεθούν θα της τα δώσει να τα πάει στην Αστυνομία και θα πρέπει να πει ότι τα βρήκε μόνη της.

Η γυναίκα, κάποια στιγμή, του είπε πως για χάρη της φίλης της θα τον συναντήσει αλλά σε δημόσιο δρόμο ή στην παρουσία τρίτου προσώπου, κάτι που δεν άρεσε στον «Ορέστη».

Μάλιστα, κάποια στιγμή, που του πρότεινε να συναντηθούν στο σπίτι, την ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες.

Τελικά, μετά από απανωτές ακυρώσεις, δεν τον συνάντησε ποτέ.

Η συνομιλία του “Ορέστη” με φίλη της 30χρονης ελλείπουσας Μαρικάρ

Ανοίγουν τον φάκελο με τις εξαφανισμένες γυναίκες

Ξεσκονίζουν τους φακέλους των ελλειπόντων προσώπων οι ανακριτές, μετά την ανεύρεση και δεύτερης σορού γυναίκας στο φρεάτιο στο Μιτσερό, με έμφαση σε αυτές που μπορεί να είχαν διαδικτυακή παρουσία στην πλατφόρμα Badoo.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει, βεβαίως, η ταυτοποίηση της δεύτερης σορού.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται, σε πρώτο στάδιο, σε γυναίκες που αγνοούνται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Στη σχετική λίστα της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός γυναικών.Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες εξαφανίσεις είναι οι ακόλουθες:

Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου 2018.

Η 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 21 Ιουλίου 2018.

Η 72χρονη Valerie Potts από το Ηνωμένο Βασίλειο, που χάθηκε στην Πάφο την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Η 22χρονη Apdi Asho από τη Σομαλία, που χάθηκε στην Κοφίνου τον Δεκέμβριο του 2018

Η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Exit mobile version