Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια: Μολότοφ και χημικά γύρω από το Πολυτεχνείο (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Μολότοφ και χημικά γύρω από το Πολυτεχνείο (vid)

Εξάρχεια: Ακόμα μία νύχτα έντασης με βόμβες μολότοφ, το βράδυ της Παρασκευής.

Εξάρχεια: Tα Eξάρχεια μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε πεδίο μάχης, το βράδυ της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της ομάδα νεαρών εξήλθε του Πολυτεχνείου και πέταξε βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν επί της οδού Πατησίων.

Η μάχη ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ κράτησε αρκετά λεπτά, ενώ η ατμόσφαιρα από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα στην περιοχή ήταν αποπνικτική.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών την Πέμπτη

Σε τρεις συλλήψεις και 68 προσαγωγές μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία, κατά την επιχείρηση της το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ ήταν να απομακρύνει τους καταληψίες από τα δύο κτίρια, από τα οποία, το ένα είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο, που βρίσκεται επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, είχε καταληφθεί από αντιεξουασιαστές στις 21 Απριλίου 2014.

Οι δύο αλλοδαπές, η μια Ιταλίδα και η άλλη Γαλλίδα, που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της νέας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στα Εξάρχεια, σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, συνελήφθησαν κατηγορούμενες για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Eπίσης η Αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε 2 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 πυρσούς ναυτιλίας, καπνογόνο, 2 σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια.

Τα «όπλα» βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλλοδαπών γυναικών για τις οποίες σχηματίστηκε και δικογραφία περί κατοχής όπλων.

Δείτε ακόμη:

Παπακώστα: Επιμένει για τη “Μονμάρτη” – Εγώ πηγαίνω χωρίς να οπλοφορώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις