Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λοβέρδος ασυλία: 213 «ναι» στην άρση ψήφισε η Βουλή – Το ίδιο για Σαλμά και Φωκά
ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Λοβέρδος ασυλία: 213 «ναι» στην άρση ψήφισε η Βουλή – Το ίδιο για Σαλμά και Φωκά

Λοβέρδος ασυλία: Ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε λόγο για αδίστακτους κακοποιούς, χαρακτηρίζοντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "εγκληματίες".

Λοβέρδος ασυλία: «Ναι», με συντριπτική πλειοψηφία, είπε η Βουλή στην άρση ασυλίας τριών μελών του Σώματος, τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά και Αριστείδη Φωκά.

Συγκεκριμένα, για τον Ανδρέα Λοβέρδο 213 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και ένας «όχι».

Για τον Μάριο Σαλμά 209 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 4 «όχι».

Για τον Αριστείδη Φωκά 212 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 3 «όχι».

Η άρση της ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο ζητήθηκε για την υπόθεση Novartis, η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και η άρση της ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά για ιδιωτική υπόθεση, μετά από μήνυση που του είχε κάνει πολίτης.

Λοβέρδος ασυλία: Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης, ενώ, όπως είπε, τους σκευωρούς θα τους συντρίψει.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε λόγο για αδίστακτους κακοποιούς που δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανέναν λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον.

Μάλιστα χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται, όπως είπε, στη στοχοποίησή του εγκληματίες της συμφοράς.

Σαλμάς: Ορισμός της σκευωρίας η υπόθεση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς στη δική του ομιλία για την άρση ασυλίας του όσον αφορά την υπόθεση αρθροσκοπήσεων κάλεσε όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν την άρση ασυλίας του έτσι ώστε η υπόθεση να φτάσει σύντομα στο ακροατήριο και να δικαιωθεί.

Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι στα 20 χρόνια που είναι βουλευτής είναι η πρώτη φορά που έρχεται θέμα άρσης ασυλίας του. Έκανε λόγο για στημένη σκευωρία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ευθέως τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο που ΕΟΠΠΥ.

«Η Υπόθεση αυτή είναι ο ορισμός της σκευωρίας. Υπάρχουν Εμπάθεια, ταπεινά κίνητρα και η κομματική ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΠΥ Γεωργακοπούλου που τον οδήγησαν να κάνει έλεγχο σε μένα.

Γιατί; Γιατί τον πιάσαμε ως γιατρό με την γίδα στην πλάτη το 2008 στην Πάτρα να πληρώνεται πέντε μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε. Αυτό αποτυπώθηκε στο πόρισμα των επιμελητών υγείας. Επειδή ήταν πλημμέλημα παραγράφηκε στην πενταετία.

Ο Πολάκης κρύβεται πίσω από την όλη έρευνα της υπόθεσης».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ανέφερε ότι για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων όλα έγιναν νόμιμα όπως υποδείχτηκε από την διοίκηση και όλα έγιναν προς το συμφέρον των ασθενών που ο ίδιος υπηρετεί ως γιατρός και ως άνθρωπος με απόλυτη ηθική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις