Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυκουρέζος: “Προκλητική η σύλληψη, είναι 86 ετών”, λέει ο Μαρακάκης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Λυκουρέζος: “Προκλητική η σύλληψη, είναι 86 ετών”, λέει ο Μαρακάκης (vid)

Λυκουρέζος: Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν είναι καταζητούμενος, ούτε ύποπτος φυγής.

Λυκουρέζος: Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Αρχές συνέλαβαν τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, σχολίασε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψης προκλητικό, ενώ διευκρίνισε πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν είναι καταζητούμενος, ούτε ύποπτος φυγής.

Το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό

«Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών. Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Το κυριότερο είναι πως δεν είναι καταζητούμενος, δηλαδή δεν αναζητείται. Για να εκδώσει κάποιος ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να αναζητείται. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου. Συνεπώς πήγαινε καθημερινά στο ανακριτικό γραφείο και είχε πάει στον ανακριτή δύο φορές μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης του κ. Αντωνόπουλου. Δεν είναι καταζητούμενος».

Ο Γιάννης Μαρακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο της σύλληψης του γνωστού ποινικολόγου.

«Μας προβληματίζει αυτό που έχει γίνει, δηλαδή με τον τρόπο που εξεδόθη το ένταλμα και έγινε κινηματογραφικά η σύλληψη. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιείται και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το τεκμήριο της αθωότητας», είπε.

Ακούστε όσα δήλωσε: 

Λυκουρέζος: Τον συνέλαβαν μέρα – μεσημέρι

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μέχρι τις 15:30 βρισκόταν σε προσωπικό ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Κατά την έξοδό του τον πλησίασαν στελέχη της αντιτρομοκρατικής (καθώς αυτό το τμήμα χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού) και τον προσήγαγαν στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις