alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυκουρέζος: «Επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού», λέει ο Θεόδωρος Παναγόπουλος
ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ

Λυκουρέζος: «Επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού», λέει ο Θεόδωρος Παναγόπουλος

Λυκουρέζος: Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Λυκουρέζος: Ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση «μαφίας των φυλάκων» εκδόθηκε πέρα από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και για τον έτερο συνήγορο του Γιώργου Αντωνόπουλου, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του στη Βούλα.

Χθες βρισκόταν εκτός Αθηνών και εξέφρασε την πρόθεσή του να παρουσιαστεί σήμερα στον ανακριτή.

«Εάν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, που έχει διαρρεύσει, το πρωί θα εμφανιστώ μόνος μου στον ανακριτή να δω περί τίνος πρόκειται», είπε χθες ο κ. Παναγόπουλος το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

«Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω πω, τίποτα παραπάνω».

«Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν ζητήθηκαν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο, απάντησε: «Ενώπιον μου ποτέ, άλλωστε εγώ δεν είχα ποτέ κάποια προσωπική επαφή ή επικοινωνία με τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ούτε τηλεφωνική, ούτε προσωπική. Δεν είχα πάει ποτέ στο γραφείο του, δεν είχε έρθει ποτέ στο δικό μου, δεν είχαμε ανταλλάξει mail, δεν είχαμε ανταλλάξει sms, ποτέ το δηλώνω κατηγορηματικά. Μου φαίνεται αδιανόητο, ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα.

Είμαι και εκτός Αθηνών, είχα δικαστήριο εκτός Αθηνών, θα φροντίσω να αναχωρήσω εκτάκτως για να επιστρέψω στην Αθήνα και να παρουσιαστώ να δω τι συμβαίνει», τόνισε και μεταξύ άλλων και είπε ότι έχει τη στήριξη του δικηγορικού κόσμου.

«Επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού».

Οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Λυκουρέζος: Η κατάθεση για τις συναντήσεις με τον Ζαφειρόπουλο

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταθέσει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, αφού ο πελάτης τους Αντωνόπουλος μέσα στον Ιούνιο είχε ξεκαθαρίσει στον Ζαφειρόπουλο ότι πλέον για την υπόθεση θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του.

Έτσι, στην επόμενη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: «Ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Φλώρος υποστηρίζει πως αυτά του τα είχε πει ο Ζαφειρόπουλος.

Είχε ζητήσει να μαγνητοφωνήσουν τον Λυκουρέζο

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση. Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη».

Τα όσα είπε ο Αριστείδης Φλώρος επιβεβαίωσε και ο εκ των δικηγόρων του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε κατάθεσή του έχει αναφερθεί στη συνομιλία του με τον Ζαφειρόπουλο για τις συναντήσεις με τους δύο δικηγόρους.

Λυκουρέζος: Το αίτημα για τα 2 εκατομμύρια ευρώ 

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε αναφέρει: «Με πήρε ο Ζαφειρόπουλος την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι έγινε μια συζήτηση, αλλά δεν έβγαλε πουθενά. Τα χρήματα που ζητούσαν είναι παράλογα. Του λέω 200.000-300.000; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατ ευρώ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2 εκατ. ευρώ; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Παναγόπουλου, ο οποίος δεν μίλησε».