ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης – καλλιτέχνες: Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε επιστολή – Απαντά και στον Δεληβοριά

Κυριάκος Μητσοτάκης – καλλιτέχνες: Αφορμή για την επιστολή οι αντιδράσεις για το βίντεο της συνάντησης.

17.04.2019 | 15:57

Κυριάκος Μητσοτάκης – καλλιτέχνες: Επιστολή έστειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους καλλιτέχνες του Σωματείου ΑΣΜΑ, για την φράση του στην συζήτηση που είχαν πρόσφατα και που όπως σημειώνει ενδεχομένως παρεξηγήθηκε.

Αφορμή ήταν ο χαρακτηρισμός συμβολικό τίμημα, για το τίμημα που καταβάλουν οι επιχειρηματίες στους δημιουργούς.

Γράφει στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες και η διαρροή του βίντεο από την συνάντηση, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου ΑΣΜΑ που ζήτησαν να μην «γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι, και εκείνοι συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα», ενώ την απόσυρση του βίντεο ζήτησε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Δείτε ακόμη: 

Κυριάκος Μητσοτάκης – καλλιτέχνες: Ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητά την απόσυρση της εικόνας του

To ALPHAFREEPRESS.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή