Γιατρός μαϊμού: Πώς εξαπατούσε γυναίκες, συστηνόμενος ως ο παλιός “φύλακας άγγελος”

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός μαϊμού: Πώς εξαπατούσε γυναίκες, συστηνόμενος ως ο παλιός “φύλακας άγγελος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Γιατρός μαϊμού: Ζαλισμένες από τις σκοτούρες της καθημερινότητάς τους, έδιναν βάση στα λεγόμενα του... ευγενικού "γιατρού" και έμπαιναν στο αυτοκίνητό του.

17.04.2019 | 06:06

Γιατρός μαϊμού: Πλησίαζε, κατά προτίμηση, γυναίκες που περπατούσαν στο δρόμο, άνοιγε το παράθυρο του αυτοκινήτου και συστηνόταν ως ο… παλιός γιατρός τους (!), που της είχε δήθεν βοηθήσει σε “θεραπείες” πριν από αρκετά χρόνια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ζαλισμένες οι γυναίκες από τις σκοτούρες της καθημερινότητάς τους, έδιναν βάση στα λεγόμενα του… ευγενικού “γιατρού τους” και έμπαιναν στο αυτοκίνητό του.

Γιατί εκείνος, προθυμοποιείτο πάντα να τις μεταφέρει στο σπίτι “να μην κουράζονται”.

Την ώρα που τραβούσε τη ζώνη ασφαλείας 

Μάλιστα, η πρώτη του κίνηση ήταν να τραβάει στη θέση του συνοδηγού τη ζώνη ασφαλείας, αλλά κάνοντας τις κινήσεις αυτές, πλησίαζε πολύ τα θύματα και αφαιρούσε πορτοφόλια κι άλλα αντικείμενα χωρίς να το καταλάβουν.

Άλλες φορές, πάλι, τον καλούσαν στο σπίτι να τον κεράσουν ένα καφέ κι εκεί έβρισκε την ευκαιρία να ξαφρίσει ό,τι έβρισκε.

Έδιναν κι έπαιρναν οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες έδιναν και έπαιρναν στην αστυνομία για τα έργα και τις ημέρες του… γιατρού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης, έφθασαν στα ίχνη του και τον ταυτοποίησαν.

Δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος

Σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βαθμό κακουργήματος και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα.

Από την έρευνα  διαπιστώθηκε ότι, ο 41χρονος τον Φεβρουάριο του 2019, διέπραξε στην περιοχή της Κοζάνης, συνολικά τέσσερις κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών και συγκεκριμένα τριών γυναικών, ηλικίας 59, 80 και 81 ετών και ενός άνδρα,  86 ετών.

Πώς περιγράφει η ΕΛΑΣ τη μέθοδο του “γιατρού”

Ιδού πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία τη μέθοδο του γιατρού”.

“Ως προς τη μεθοδολογία του δράστη”, αναφέρει, “εξακριβώθηκε ότι, προσέγγιζε μεγάλης ηλικίας άτομα, και εκμεταλλευόμενος την ευπιστία τους, προσποιούμενος τον ιατρό που είχε αναλάβει την ιατρική τους παρακολούθηση στο παρελθόν, τους έπειθε να επιβιβαστούν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προκειμένου να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Μετρητά και άλλα

Κατά την μεταφορά τους και σε μερικές περιπτώσεις εντός της οικίας των ηλικιωμένων, κατάφερνε χωρίς να γίνεται αντιληπτός, να αφαιρέσει χρηματικά ποσά και διάφορα μικροαντικείμενα”.

Και η 34χρονη “γιατρίνα” στη Δράμα

Πρόσφατα, μια 34χρονη “γιατρίνα”, βρέθηκε στην ίδια θέση, στη Δράμα, όταν αποκαλύφθηκε ότι με αυτή την ιδιότητα αποσπούσε χρήματα από ανύποπτους πολίτες.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της  για απάτησε σε βάρος 40χρονης.

Ισχυριζόταν ότι είναι γιατρός

Πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι  επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 40χρονη και ισχυριζόμενη ότι είναι ιατρός την έπεισε να της αποστείλει ταχυδρομικά το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, προφασιζόμενη την ανάγκη οικονομικής εξυπηρέτησης άλλου προσώπου, υποσχόμενη ότι θα κατέβαλε τα δανεικά, που έγιναν όμως αγύριστα.

Είχε… παρελθόν στην απάτη

Καθώς η… ιατρός είχε απασχολήσει στο παρελθόν και πάλι την Αστυνομία για το ίδιο αδίκημα, ξεκίνησε και σ αυτή την περίπτωση έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις.

Exit mobile version