Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έρχεται πολιτική αλλαγή!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται πολιτική αλλαγή!

Οι ψηφοφόροι, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν ξεχάσει τον συμβιβασμό στο όνομα της Μακεδονίας.

Από τον Γιώργο Αυτιά

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το ξέρει ο πρωθυπουργός. Οι διαφορές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Πλέον όλοι βλέπουν την μάχη για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι μια ήττα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6-7 μονάδων στις κάλπες των εκλογών της 26ης Μαΐου οδηγεί σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο.

Οι ψηφοφόροι, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν ξεχάσει τον συμβιβασμό στο όνομα της Μακεδονίας, και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκδηλώσουν την οργή τους και στην κάλπη.

Η χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές, ελπίζουν στο Μαξίμου, ότι θα ενισχύσει ενδεχομένως τα μικρότερα κόμματα, όπως την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου για παράδειγμα, και θα στερήσει την Νέα Δημοκρατία από ένα ποσοστό μαμούθ, που θα μπορούσε να το παρουσιάσει ως μια δραματική ανατροπή όλων των εκλογικών δεδομένων.

Στην Αθήνα οι μετρήσεις φωτογραφίζουν Μπακογιάννη και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να δυσκολεύεται να περάσει στον δεύτερο γύρο… Τον δήμο διεκδικούν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ) και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, έρχεται 5ος στις μετρήσεις και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη γίνεται μεταξύ της ΝΔ, δηλαδή του Νίκου Ταχιάου και του αντάρτη υποψήφιου, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργου Ορφανού.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει στην δεύτερη Κυριακή.

Στον Πειραιά επίσημες μετρήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιάννη Μώραλη θεωρείται δεδομένη.

Στην Περιφέρεια Αττικής οι μετρήσεις δίνουν νίκη του γαλάζιου υποψηφίου Γιώργου Πατούλη, με τη Ρένα Δούρου να υπολείπεται… Λίγες οι πιθανότητες για τον Γιάννη Σγουρό του ΚΙΝΑΛ.

Στην Κεντρική Μακεδονία σαρώνει ο Τζιτζικώστας, όπως και ο Αγοραστός στη Θεσσαλία. Η Ρόδη Κράτσα διεκδικεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ οι Περιφέρειες Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου περνούν στη ΝΔ.

Για όλα αυτά αποφασίζει ο λαός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις