Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: “Μαχαίρια” στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές αιχμές Αρβανίτη (vid)
ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: “Μαχαίρια” στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές αιχμές Αρβανίτη (vid)

Κουρουμπλής - Αμβρόσιος: Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βγάζουν "μαχαίρια".

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Μαχαίρια βγήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ Καθώς ξεκινάει πλέον και επισήμως η μάχη των ευρωεκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίο κρούσμα η επίθεση του Κώστα Αρβανίτη εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αφορμή για την επίθεση του Κώστα Αρβανίτη εναντίον του επίσης υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ήταν η επίσκεψη του στην Μητρόπολη Αιγιαλείας και η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Έναν Μητροπολίτη που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και για τους αφορισμούς του εναντίον προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ότι «εγώ δεν θα έκανα φωτογραφία, ούτε θα είχα σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας με έλεγαν κατσαπλιά».

Σε άλλη εμφάνισή του λίγες ώρες αργότερα, αυτήν την φορά στην τηλεόραση του Alpha, ο Κώστα Αρβανίτης άδειασε στην κυριολεξία τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αμφισβητώντας ακόμα και το κατά πόσον είναι πραγματικά ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν, δηλαδή, του επισημάνθηκε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα, «το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο λίγο έλειψε να του κοστίσουν την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο, αφού προκάλεσαν εκτός από οργισμένες αντιδράσεις και παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη που ζήτησε εξηγήσεις.

Τελικά κρίθηκε ότι θα ήταν αδύνατη η αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το ευρωψηφοδέλτιο και λόγω του προηγουμένου της Μυρσίνης Λοΐζου, που επίσης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της καταδίκης της για την είσπραξη επί χρόνια της σύνταξης της αποθανούσης μητέρας της, αλλά και λόγω των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν με ακόμα έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Μητροπολίτη.

Οι φωτογραφίες της Έλενας Κουντουρά

Πρόκειται για φωτογραφίες της Έλενας Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, η οποία ούτε καν μπήκε στον κόπο να δώσει εξηγήσεις. Σε περίπτωση αποπομπής του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα ήταν αδύνατον να παραμείνει η υπουργός Τουρισμού και τελικά ο πρώην υπουργός την γλύτωσε.

Σχολιάζοντας εκ των υστέρων την υπόθεση, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας έκανε τα πράγματα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι Συριζαίοι ψυχορραγούν και ότι η Εκκλησία θα στηρίξει τον κ. Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής απέσυρε τις φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους συνυποψηφίους του να στραφούν εναντίον του.

Τόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης όσο και ο Σπύρος Δανέλλης δεν απέφυγαν τον πειρασμό να καταγγείλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ σάλος ξεσηκώθηκε και στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Ε όχι κι έτσι, ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της κομματικής Αυγής.

Ακόμα και η Έλενα Ακρίτα έγραψε εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο facebook θυμίζοντας τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εναντίον των ομοφυλοφίλων. Δηλώσεις στις οποίες καλούσε τους πιστούς να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους όπου τους βρουν και για τις οποίες καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Αιγίου.

Η μισή συγνώμη του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Μετά τον σάλο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανήρτησε το ακόλουθο post στο Facebook:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Απαράδεκτη, μας προσβάλει όλους λέει ο Γιάννης Μουζάλας

«Αυτή η συνάντηση είναι απαράδεκτη, είναι μία συνάντηση προσβολή προς τον δημοκρατικό κόσμο. Δεν ξέρω γιατί και πως του ξέφυγε του κ. Κουρουμπλή. Αυτή η συνάντηση προσβάλει όλους μας, προσβάλλει και τον κ. Κουρουμπλή», δήλωσε στον Θέμα 104,6 o Γιάννης Μουζάλας.

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Και ο Δανέλλης κατά του πρώην υπουργού 

«Για τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς ο κ. Κουρουμπλής έκανε τέτοια κίνηση» απάντησε ο Σπύρος Δανέλλης όταν κλήθηκε από τον ΣΚΑΙ να σχολιάσει τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον οποίο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν κόκκινο πανί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις