Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμπουράκης Πολάκης: «Θα ήσουν Χρυσαυγίτης, αν δεν ήσουν κατ’ όνομα ακροαριστερός»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπουράκης Πολάκης: «Θα ήσουν Χρυσαυγίτης, αν δεν ήσουν κατ’ όνομα ακροαριστερός»

Καμπουράκης Πολάκης: Η απάντηση του δημοσιογράφου στην ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με την οποία τον αποκάλεσε «σίχαμα της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας»

Καμπουράκης Πολάκης: «Εγώ θα σου πω ποιος είναι σίχαμα, Παύλο Πολάκη». Με τη φράση αυτή ξεκινάει το άρθρο καταπέλτης που έγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, μετά την άκρως προσβλητική ανάρτηση που έκανε ο τελευταίος για τον δημοσιογράφο, μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Η αφορμή για το ξέσπασμα της νέας κόντρας ανάμεσα στους δύο παλιούς «εχθρούς» ήταν η πρόσφατη επιλογή του Δημήτρη Καμπουράκη -την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «λάθος» του και για την οποία ζήτησε «συγγνώμη»- να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή που συμπαρουσιάζει με τον Τάκη Χατζή στον Σκάι, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου, όπως οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Πολλοί επέκριναν έντονα την κίνηση αυτή, ενώ ο Παύλος Πολάκης του επιτέθηκε μέσω του προφίλ του στο facebook, χαρακτηρίζοντάς τον «σίχαμα της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας».

Μιλώντας στο δεύτερο πρόσωπο στον κύριο Πολάκη, ο Δημήτρης Καμπουράκης αποκαλύπτει τον προσωπικό του γολγοθά με την κατάσταση της υγείας της συζύγου του, φέρνοντας τον αναπληρωτή υπουργό ενώπιον των ευθυνών του, και επίσης αναφέρεται σε όλα όσα έχει εκστομίσει όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε θέση εξουσίας ο κ. Πολάκης.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για το θέμα:

 

«Εγώ έκανα ένα λάθος κι είχα το θάρρος να ζητήσω συγνώμη» γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης, στο άρθρο του που έχει τίτλο: «Εγώ θα σου πω ποιος είναι σίχαμα, Παύλο Πολάκη» και εξηγεί πως επρόκειτο για μια κίνηση αυτοσαρκασμού, για την οποία ζήτησε «συγγνώμη» σε όποιους ανθρώπους έπρεπε.

«Και το σίχαμα λοιπόν, σε ρωτά εσένα Παυλή: Εσύ, στα πέντε χρόνια που είσαι υπουργός και βουλευτής και σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημόσιος κατήγορος γενικών καθηκόντων, είπες έστω μια φορά τη λέξη “συγγνώμη”;», γράφει στη συνέχεια και με ειρωνία προσθέτει: «Υποκλίνομαι στο αλάθητο σου. Εσύ (ο Πολάκης) και ο Πάπας».

Καμπουράκης Πολάκης: Ο προσωπικός γολγοθάς του δημοσιογράφου

Εκεί όμως έρχεται το πραγματικό ξέσπασμα του Δημήτρη Καμπουράκη, που αποκαλύπτει ότι η γυναίκα του είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, καθώς είναι μυασθενής σε προχωρημένη κατάσταση: «Όλα τα ‘ψαξες για μένα μπας και με τσακώσεις να τα ‘χω πιάσει, όλα τα ‘μαθες γιατί φοβόσουν πως θα ήμουνα υποψήφιος στα Χανιά, αυτό δεν σου το είπανε;».

Αποκαλύπτει μάλιστα, πως εκατοντάδες ασθενείς όπως η σύζυγός του υφίστανται κάθε μήνα μια απίστευτη ταλαιπωρία για να προμηθευτούν το -απαραίτητο για τη ζωή τους – φάρμακο από τον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας σε άθλιες συνθήκες επί δύο ημέρες – κι αυτό εάν είναι τυχεροί και τελικά το πάρουν!

Ο δημοσιογράφος όμως δεν σταματά εκεί. Αναφέρεται και στις κατηγορίες Πολάκη για τα περί υποψηφιότητάς του στα Χανιά και ότι δήθεν φοβήθηκε πως δεν θα εκλεγεί και γι’ αυτό αποσύρθηκε, γράφει: «Ποιον να φοβηθώ μωρέ; Εσένα τον loser που παριστάνει το αντράκι;».

 

Καμπουράκης Πολάκης: «Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος»

Συνεχίζει εξηγώντας πως δεν θα είναι υποψήφιος, πρώτον γιατί δεν θέλει να χάσει την ανεξαρτησία του λόγου από την κομματική ταυτότητα, αλλά και γιατί δεν μπόρεσε να πάρει δάνειο για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως αντίθετα και με μεγάλη ευκολία έκανε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, όπως είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα.

«Πήγα στις τράπεζες (και στην Αττικής), ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο, αλλά δεν μου δώσανε. Στο μεταξύ, εγώ δεν έχω πάρει άλλο δάνειο, ενώ έχω και πολύ καλό μισθό που θα κάλυπτε τα διπλά. Σ’ είχα ακούσει στη Βουλή να λες “εδά τα χρειάστηκα, εδά τα πήρα” τα 100.000 ευρώ. Έτρεξα λοιπόν κι εγώ “εδά που τα χρειάστηκα”, αλλά δεν τα πήρα τα ρημάδια. Απορώ γιατί, Παυλή. Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις; Τι έκαμες εσύ και στα δώσανε;», γράφει χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά την υποψηφιότητα σου, εγώ σου τα ‘γραψα. Θα σου τη φέρει ο Αλέξης και θα σε υποχρεώσει να κατεβείς πάλι στα Χανιά για ν’ απαλλαγεί από σένα. Τον παρακαλούσες εσύ να πας στην Β΄ Πειραιά (όλη η πιάτσα το ξέρει), αλλά δεν σου ‘κανε το χατίρι. Τον κούρασες τον αρχηγό (αχάριστος, τόσες βόλτες του ‘καμες την οικογένεια με το σκάφος σου), τώρα θέλει γιοφύρια με το κέντρο, δεν ταιριάζεις στο προφίλ του οπότε θα σε πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα.

 

Παύλος Πολάκης 1

»Διότι στα Χανιά, αν βγάλει ο Σύριζα βουλευτή θα είναι ο Σταθάκης. Το ξέρεις δα, τόσες τοπικές δημοσκοπήσεις πλήρωσες κι ήταν και πανάκριβες οι άτιμες. Δεν έχεις ελπίδα, οπότε τσάμπα γυρίζεις στα χωριά και μοιράζεις έργα και λιμάνια και γιοφύρια και μεταθέσεις και διορισμούς. Βάστα λίγη αξιοπρέπεια κακομοίρη μου, βλέποντας την ήττα σου να καταφθάνει», γράφει ακόμα ο Δημήτρης Καμπουράκης και το άρθρο – φωτιά, καταλήγει: «Αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ’ όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις