Σέξπιρ Σπίτι: Βρέθηκε το σπίτι όπου ο «βάρδος» έγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

PLUS

Σέξπιρ Σπίτι: Βρέθηκε το σπίτι όπου ο «βάρδος» έγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern2

Σέξπιρ Σπίτι: Ο ιστορικός θεάτρου Geoffrey Marsh πέρασε μία δεκαετία ψάχνοντας την κατοικία του σπουδαίου Άγγλου δραματουργού

15.04.2019 | 18:22

Σέξπιρ Σπίτι: Το σπίτι του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο Λονδίνο, στο οποίο ο σπουδαίος δραματουργός έγραψε το πιο γνωστό του έργο, το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο ιστορικός θεάτρου Geoffrey Marsh πέρασε μία δεκαετία ψάχνοντας την κατοικία του «μεγάλου βάρδου», διασταυρώνοντας τα επίσημα αρχεία του, προκειμένου να διαπιστώσει πού ακριβώς ζούσε ο Σέξπιρ κατά τη δεκαετία του 1590.

Βασικός στόχος του ερευνητή ήταν να μάθει πού ζούσε ο Σέξπιρ, την περίοδο που παίζονταν τα έργα του πριν την δημιουργία του περίφημου θεάτρου “Globe”, που είχε χτιστεί στο South Bank το 1599 και όπου εργαζόταν ο θεατρικός συγγραφέας.

 

 

Σέξπιρ Σπίτι: Το σπίτι με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης

Υπήρχαν κάποιες ιστορικές αναφορές, ότι ο Σέξπιρ έζησε στο κεντρικό Λονδίνο κοντά στον σταθμό του Λίβερπουλ, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είχε προσδιοριστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον Marsh, στοιχεία που εντόπισε υποδεικνύουν ότι το επίμαχο διάστημα ο Σέξπιρ ζούσε σε ένα ακίνητο με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης.

«Το μέρος όπου έζησε ο Σέξπιρ στο Λονδίνο μας δίνει στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εμπνεύσεις του για τα έργα που δημιούργησε, αλλά και εικόνες από τη ζωή του», δήλωσε ο ιστορικός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Τμήματος Θεάτρου και Επιδόσεων του Μουσείου Victoria and Albert.

Exit mobile version