Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Κόνιτσα: Τρόμος για μητέρα και γιο – Έκρυψαν τα κλοπιμαία στη… ζώνη ασφαλείας
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Κόνιτσα: Τρόμος για μητέρα και γιο – Έκρυψαν τα κλοπιμαία στη… ζώνη ασφαλείας

Ληστεία Κόνιτσα:

Ληστεία Κόνιτσα: Μέσα σε ειδική κρύπτη, στο πλαστικό κάλυμμα της βάσης της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, έκρυψαν τα επίχειρα του τρόμου και της πολύωρης αγωνίας που έζησαν στα χέρια τους τα θύματα -μάνα και γιος- της ένοπλης ληστείας, που διέπραξαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτό προέκυψε κατά την εξιχνίαση της ένοπλης εισβολής σε σπίτι όπου διέμεναν η 92χρονη μητέρα με τον 61χρονο γιο της, στην Αετόπετρα της Κόνιτσας και ως δράστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 28 χρόνων με βαρύ ποινικό παρελθόν σε ανάλογες έκνομες ενέργειες.

Έμεινε δεμένος για ώρες

Συνεργάστηκαν αστυνομικοί δύο υπηρεσιών ασφαλείας, των Ιωαννίνων και της Άρτας, να ρίξουν φως στην εισβολή στο σπίτι της οικογένειας, που κατέληξε σε πολύωρη παγίδα για τον 61χρονο γιο, ο οποίος, αβοήθητος, έμεινε για πολλές ώρες δεμένος μετά τη διαφυγή των ληστών.

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν από το παράθυρο της κουζίνας

Περιγράφοντας η Αστυνομία την εισβολή-εφιάλτη για μητέρα και γιο, έτσι όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους, αναφέρει ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν το παράθυρο σπιτιού, όπου διαμένει η 92χρονη μαζί με τον 61χρονο γιο της.

Χρυσαφικά, μετρητά και το κινητό 

Αφού τους ακινητοποίησαν, άρπαξαν  το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, χρυσαφικά, κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο, αφήνοντας δεμένο τον 61χρονο, ο οποίος προσπαθούσε επί ώρες να λυθεί και να αναφέρει στην αστυνομία την εισβολή.

Βρίσκονταν εν κινήσει στην Αιτωλοακαρνανία 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους, ενώ βρίσκονταν εν κινήσει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν,  στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Τι βρέθηκε στην κρύπτη της ζώνης ασφαλείας 

Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο και στην κατοχή των δύο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πλαστικό κάλυμμα της βάσης της ζώνης του συνοδηγού, τα κλεμμένα χρυσαφικά,

·         χρηματικό ποσό,

·         διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σκύλα, γαλλικό κλειδί).

Βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας συλληφθείς

Σημειώνεται, από την Αστυνομία, ότι ο 28χρονος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκθεση και θανατηφόρα σωματική βλάβη).

Συνεχίζεται η έρευνα και για άλλες εισβολές

Μετά το σχηματισμό της δικογραφίας, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του διδύμου και σε άλλες ληστρικές εισβολές σε σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις