Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Facebook: Επανέρχονται σταδιακά οι εφαρμογές μετά το «black out»
ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Επανέρχονται σταδιακά οι εφαρμογές μετά το «black out»

Facebook: Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι χρήστες σε Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Facebook: Επανέρχονται σταδιακά FacebookInstagram και WhatsΑpp μετά το πρόβλημα σύνδεσης που αντιμετώπισαν χρήστες σε διάφορες χώρες του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πλέον, μετά το «black out» που διήρκησε αρκετή ώρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο μετρητή αναφορών Down Detector (downdetector.com/status/facebook), τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες διεθνώς, αφορούσαν κυρίως τη ροή των αναρτήσεων (timeline, 57%), την σύνδεση (21%), ενώ κάποιοι είχαν πλήρη αδυναμία να δουν το Facebook (20%).

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι χρήστες σε Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο οι πρώτες αναφορές τεχνολογικών sites αποδίδουν τα παραπάνω σε τεχνικό πρόβλημα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, το Facebook και οι θυγατρικές του Instagram και Whatsapp αντιμετώπισαν σε όλο σχεδόν τον κόσμο για περισσότερες από δέκα ώρες προβλήματα στην λειτουργία τους, που χαρακτηρίστηκαν ως «το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του».

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις